banner171

Celal Doğan 'istifa' sözünde duracak mı?

HDP'nin Gaziantep milletvekili Celal Doğan, 3 ay önce adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamada dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Celal Doğan 'istifa' sözünde duracak mı?
 Terör örgütü PKK’nın son bir haftada 10'a yakın asker ve polisi şehit etmesinin ardından, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan’ın adaylığının kesinleşmesinden sonra Nisan ayında yaptığı “Türk ordusuna ve devletine silah sıkıldığı gün ben yokum” sözü akıllara geldi.
Dün Gaziantep'te yerel basında geniş şekilde yer alan bu açıklama sonrası Celal Doğan’ın istifa edip etmeyeceğini merakla bekliyor.

CELAL DOĞAN NE DEMİŞTİ?

Gaziantep’te 3 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bir dönemde milletvekilliği yapan Celal Doğan, 2015 seçimleri öncesinde HDP’ye katılmıştı. “Türkiye’deki barış ve kardeşlik projesine katkı sağlamak için HDP’yi seçtim” diyen Celal Doğan, 7 Haziran seçimleri öncesinde, iddialı bir açıklamada da bulunmuştu. Doğan, “HDP'de bulunmamın nedeni şu, hiç bir şekilde ve halukarda asla ve asla silaha başvurulmayacaktır. Silah asla Türkiye'nin ordusuna ve Türkiye'nin devletine dönmeyecektir. Asla ve asla demokrasiden vazgeçilmeyecektir. Bizi hiç kimse silah kullanmaya icmal etmeyecektir. Ettiği taktirde ben bu meselede yokum” demişti.
Kaynak : Haber7

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153