banner171

CHP heyeti devleti katliamla suçladı

Diyarbakır'a gidip incelemelerde bulunan CHP heyetinin Kılıçdaroğlu'na sunduğu raporda, devletin bölgede katliam yaptığı iddia edildi.

CHP heyeti devleti katliamla suçladı
 Terör örgütü PKK'ya karşı operasyonların tüm hızıyla devam ettiği Diyarbakır'a giderek incelemelerde bulunan 100 kişilik CHP heyeti, hazırladığı raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu.
DEVLETİ KATLİAMLA SUÇLADILAR
Aralarında CHP'li vekillerin de bulunduğu heyetin hazırladığı raporda devletin halka karşı yanlış uygulamalar yürüttüğü ve sivil halka karşı katliamların yapıldığı vurgulandı.

"SAVAŞ HUKUKU BİLE UYGULANMIYOR"
Gözlemlerini aktaran CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, bölgede savaş hukukunun dahi uygulanmadığını vurgulayarak, bölgede yaşanan ihlalleri daha yüksek sesle dile getireceklerini belirtti. İnsanların artık Türkiye’ye olan aidiyet bağlarının koptuğu bir noktada olduklarının altını çizen Doğan, bu bağın daha fazla kopmaması için partilerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

CHP-HDP GÖRÜŞMESİ
Diyarbakır'a giden CHP heyeti, HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı da makamında ziyaret etmişti.








//www.ensonhaber.com/chp-heyeti-devleti-katliamla-sucladi-2016-01-26.html

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153