banner171

CHP'de deprem! 160 kişi birden istifa etti

CHP'nin 2015 genel seçimlerinde Osmaniye milletvekili adayı olan Murat Koluçolak, 160 kişiyle beraber istifa ettiklerini bildirdi.

CHP'de deprem! 160 kişi birden istifa etti
 Koluçolak, Kadirli Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında,  CHP üyesi 160 kişiyle beraber partisinden istifa ettiğini açıkladı.
 
Son iki genel seçimde CHP'nin Osmaniye milletvekili adayı olduğunu  vurgulayan Koluçolak, "18 yaşında kayıt yaptırdığım CHP'de neredeyse görev  almadığım kademe kalmadı. Ne görev verildiyse layıkıyla yapmaya çalıştım. Elbette  bu istifa kararı ani ve öfkeyle alınmış bir karar değildir" dedi.
 
 İl ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasıyla CHP'nin değişime kapalı  olduğunu gördüğünü ve bu yapıda bir durumun ideolojisine ters geldiğini ifade  eden Koluçolak, şöyle konuştu:
 
"CHP'nin değişime kapalı, statükonun ağır bastığı ve partide 'küçük  olsun benim olsun' mantığının devam ettiği görülmektedir. Bu yapıda daha fazla  bulunmam kendi hayat felsefem ve ideolojime ters gelmektedir. Çünkü ben  gelişmelere açık, yenilikçi fikirlerin yer aldığı, aktif, dinamik, halkın  sorunlarını anlayan ve çözen bir CHP hayal ediyorum."
 
Koluçolak, aday olduğu dönemde başarılı bir seçim kampanyası  yürüttüğünü ve Kadirli'de CHP'nin oy oranını yüzde 40 arttırdığını dile getirdi.
 
CHP'de, parti içi mücadelenin iktidar olma mücadelesinden daha fazla  önem kazandığını öne süren Koluçolak, şunları kaydetti:
 
"Kongrelerden sonra gördüm ki parti yapısında geleceğe yönelik umut  veren, heyecan oluşturan herhangi bir değişim mümkün değil. Şu an yereldeki CHP  yapısının yerel problemleri anlama ve çözmede yetersiz kaldığını, genel merkezin  ise ülke sorunlarına çözüm üretmekte yetersiz kaldığını gördüm. Bu nedenle  başarısızlığın olduğu bir ortamda daha fazla bulunmanın Kadirli ve Osmaniye'ye  hizmet için yola çıkan bizlere rahatsızlık vereceğini düşünüyorum. Gelecek hafta  sonu yapılacak CHP olağan kurultayının da hiçbir şey değiştirmeyeceği  düşüncesinden hareketle bugün itibarıyla CHP'den beraberimdeki arkadaşlarla  istifa ediyorum."
 
Koluçolak, açıklamadan sonra, aralarında parti delegesi ve eski  yönetim kurulu üyesinin de bulunduğu 161 kişinin istifa dilekçelerini parti  binasında, CHP İlçe Başkanı Mehmet Döğüşcü'ye verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2016, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153