banner171

CHP'de kurultay günü

CHP 35. Olağan Kurultayı bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

CHP'de kurultay günü
 CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nın yapılacağı Ankara Spor Salonu'na Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da geldi.


2_9

3_7

18'i olağanüstü olmak üzere 52 kurultay gerçekleştiren CHP'de, 35'inci Olağan Kurultay için hazırlıklar tamamlandı. Kongrelerini 940 ilçe ve 81 ilde tamamlayan CHP'de, İstanbul'da Cemal Canpolat, İzmir'de eski Parti Meclisi (PM) üyesi Alaattin Yüksel, Ankara'da da mevcut başkan Adnan Keskin il başkanlığına seçildi. Kongrelerde, genel başkan ve PM üyelerini seçecek bin 100 kurultay delegesi de belirlendi. CHP'de milletvekilleri ve milletvekili olmayan PM üyeleri de doğal delege sayılıyor.

POSTERLER

Kurultayın gerçekleştirileceği salona, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterleri asıldı. Balonlarla süslenen salonda, davetlilerin oturacakları yerlere Türk bayrakları, CHP flamaları ve Kılıçdaroğlu'nun posterleri konuldu. Salonda CHP'nin eski Genel Başkanları İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve Altan Öymen'in fotoğrafları da yer aldı.

SLOGANLAR

Salona, "Özgür basın varsa, özgür toplum vardır", "Baskı ve zulüm düzeni CHP ile bitecek", "Savaşın değil, barışın partisiyiz", "Türkiye bizimle özgürleşecek", "Barışı birlikte inşa edeceğiz", "Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz" ve "Ey özgürlük" yazılı pankartlar asıldı.

Dış politika mesajlarının da verileceği kongrede salondaki Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözü dikkat çekti. Salona CHP örgütlerince asılan "Aşiti, Peace, Barış, bu sese kulak ver barışa ses ver" pankartı dikkati çekti.

6_8

KÜRTÇE PANKART KALDIRILDI

CHP yönetiminin belirlediği ve onayladığı tüm pankart ve dövizlerin kaldırılması yapılan anonslarla istendi. Bu pankartlardan birisi Bağcılar İlçe Teşkilatı tarafından asılan Kürtçe, “Aşiti peace barış. Bu sese kulak ver barışa ses ver" pankartıydı.

10_1

900 BASIN MENSUBU

Orta bölümü basın mensuplarına ayrılan salona, dev bir ekran kuruldu. Kurultaya 30 bin davetli ile bin 275 kurultay delegesinin katılması bekleniyor. Kurultayı takip etmek için 900 civarında basın mensubu akredite oldu.

ASIL YARIŞ PM'DE!

Ankara Arena kapalı spor salonunda yapılacak kurultayın ilk gününde 3 maddelik tüzük değişikliği ile Genel Başkanlık seçimi yapılacak. CHP'nin bugün yapılacak kurultayında liderlik mücadelesinde bir sürpriz beklenmezken, yarışın parti meclisi (PM) listelerinde olacağı tahmin ediliyor. Çünkü partinin en yetkili karar organı olan Parti Meclisi bu kurultayda buyük oranda yenilecek.

60 KOLTUK, 500'E YAKIN ADAY

Kılıçdaroğlu'nun, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve PM'de önemli değişikliklere imza atacağı ifade ediliyor. Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun, 10 isim hariç 60 kişilik PM'nin tamamını değiştirmeyi düşündüğü konuşuluyor. Yönetime aday olan isimlerin PM'ye girebilmesi için 300'e yakın oy almasının yeterli olduğu belirtiliyor. Adaylık başvuruları kurultay salonunda yapılacak. Eski yeni milletvekillerinin yanı sıra belediyelerden, örgütlerden çok sayıda adayın çıkması bekleniyor.

ÇARŞAF LİSTE, BLOK LİSTE KARGAŞASI

Tüzük gereği seçimin çarşaf liste ile yapılması gerekiyor. Ancak delegelerin yarısından bir fazlası blok liste derse yöntem değişebiliyor. Yönetimin büyük bölümünün muhaliflerin listeyi delme ihtimaline karşı blok listeden yana olduğu öğrenilirken son sözü Kılıçdaroğlu söyleyecek.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MESAJ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 35. Olağan Kurultayı öncesi twitter hesabından, "CHP 35. Olağan Kurultayı'nı, demokrasiyi temele oturtan, değişime, gelişime hizmet edecek bir felsefeyle, kardeşçe yapacak. Ülkenin geleceği için var gücümüzle çalışmak en asli görevimizdir. Çünkü tek vücut olmuş bir CHP, Türkiye için tek çıkış yoludur." açıklamasında bulundu.

1_11

MUSTAFA BALBAY DA ADAY OLAMIYOR

Umut Oran ve Muharrem İnce sonrası bugün 11'den sonra da Mustafa Balbay'ın durumu netleşti. 92 imzada kalan Mustafa Balbay da aday olamıyor.

BAYKAL, GENEL BAŞKANLARLA OTURMADI

Eski genel başkanlardan Deniz Baykal'ın salonda Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve diğer eski başkanlarla birlikte oturmaması dikkat çekti. Baykal, salonun bir ucunda Antalya il örgütü ile birlikte kurultayı takip etmeyi tercih etti.

5_9

ELÇİ'NİN MESAJINA BÜYÜK ALKIŞ

Bir süre önce silahlı saldırıda öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin kurultaya gönderdiği mesaj, büyük alkış aldı. Elçi gönderdiği mesajda, "Yaşamın en zor anında acımı paylaştığınız için teşekkür ederim. Gelecek günlere inancınızı yititrmeden çalışmalarınızda başarılar dilerim" dedi.

DİVAN BAŞKANLIĞI'NA KARAYALÇIN SEÇİLDİ

Kılıçdaroğlu, Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda kürsüye gelerek, çoğunluğun olduğunu söyledi. Kurultayın, Türkiye'ye, bölgeye ve dünyaya hayırlı olmasını temenni eden Kılıçdaroğlu, salonda bulunanları, "Ülkeye emek verenler başta olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, CHP'nin şehitleri, çocuklar, gençler, şehitler, ülkenin bütün insanları için" saygı duruşunda bulunmaya ve İstiklal Marşı'nı okumaya çağırdı.

7_3

Kurultay delegelerinin imzasıya kendisine gelen yazıyı okuyan Kılıçdaroğlu, delegelerin Divan Başkanlığı'na, eski İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ı önerdiğini söyledi. Daha sonra Karayalçın, delegelerin oyuyla Divan Başkanlığı'na seçildi.

4_11

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'DEN MEKTUP

Karayalçın, Genel Başkan Kılıçdaroğlu aracılığıyla kendisine iletilen tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün mektubunu da kürsüden okudu. Mektup salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

"CHP Kurultay"na ifadesiyle başlayan mektupta, şunlar kaydedildi:"CHP'nin 35. Kurultayı, Türkiye'de medyanın en ağır baskı döneminde toplanıyor. Biz o baskıya direnen, halkın gerçekleri öğrenme hakkını savunan gazeteciler olarak 52 gündür Silivri'de hapis yatıyoruz. Tutukluluk koşullarında bile direnmeye, korkutma çabalarına inat doğru bildiğimizi daha gür bir sesle yazıp, söylemeye devam ediyoruz. Bu mücadelemizde ilk günden beri bizi hiç yalnız bırakmayan başta sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP'nin tüm milletvekillerine ve vefakar örgütlerine içtenlikle teşekkür ediyoruz. Özgür ve demokratik bir Türkiye'nin inşasında bağımsız ve cesur bir basının önemini hatırlatıyor ve dayanışma duygularıyla kurultayınıza başarılar diliyoruz." Karayalçın, mektubu okuduktan sonra Başkanlık Divanı üyelerini oylamaya sundu. Divanın oluşmasından sonra, kurultay çalışmalarına başladı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MUHARREM İNCE'YE TEKLİF

Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile görüştü. Dün akşam saatlerinde yapıldığı öğrenilen görüşme, Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine gerçekleşti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye Parti Meclisi üyeliği teklif ettiği, İnce'nin ise bu teklifi "teşekkür ediyorum ancak arkadaşlarımla çalışacağım" diyerek kabul etmediği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2016, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153