banner171

CHP'de moraller bozuldu

Meclis Başkanlığı seçiminin AK Parti lehine sonuçlanması ve İsmet Yılmaz'ın ipi MHP'nin örtülü desteği ile göğüslemesi CHP'de moralleri bozdu. Seçimlerin hemen ardından yüzde 60'lık blok önerisiyle MHP ve HDP'ye hükümet kurma önerisi getiren CHP, yüzde 60'lık blok söylemini, Meclis Başkanlığı seçiminin sonuçlanmasıyla tümüyle rafa kaldırdı.

CHP'de moraller bozuldu
MHP'yi "AK Parti'ye koltuk değneği" olmakla suçlayan CHP'de görüşler AK Parti ve MHP'nin koalisyon konusunda birbirine yaklaştığı yönünde. CHP kulislerinde Meclis Başkanlığı seçimi öncesindeki "AK Parti ve CHP'nin koalisyon kurabileceği" yönündeki havanın MHP'nin izlediği strateji nedeniyle dağıldığı, bunun yerine AK Parti-MHP seçeneğinin yeniden güçlü olasılık haline geldiği dile getiriliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ise genel görüşün aksine sonucun AK Parti ve MHP'nin koalisyonuna işaret etmediğini savunarak, "MHP-AK Parti koalisyonunun bir işareti olsaydı, Ekmeleddin Bey seçilirdi" dedi.

Bekaroğlu, sürecin, Türkiye'yi erken seçime götürme ihtimalinin bulunduğuna işaret ederek, "TBMM başkanlık seçimi, koalisyonu biraz zorlaştırdı ama olmayacak diye bir şey yok. CHP'nin koalisyon için 14 ilkesi var, Başbakan CHP'ye geldiğinde, bu maddeler üzerinden konuşacağız.

Bu maddeler üzerinde büyük ölçüde bir anlaşma olursa, hüküme olur CHP. Meclis başkanlığı seçimi, koalisyonun kurulmasını etkilemez" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 03:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153