banner171

CHP'den 'AK Parti ile koalisyon yapalım mı?' anketi

CHP, teşkilat üyelerine yönelik anketle 'AK Parti ile yapılabilecek bir koalisyona' ilişkin tabanın düşüncelerini alıyor.

CHP'den 'AK Parti ile koalisyon yapalım mı?' anketi
 İl ve ilçe örgütleriyle istişare toplantılarını sürdüren CHP, anketle de "koalisyon görüşmelerinde partinin nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiğini" örgütüne sorarken, "CHP'nin AKP ile koalisyon hükümetinde yer almasını ister misiniz?" sorusu dikkat çekiyor.
CHP'nin 7 Haziran seçimlerinde aldığı sonucun değerlendirilmesi istenen ankette, milletvekillerinin ön seçimle belirlenmesi ile il ve ilçe başkanlıklarının çalışmalarına ilişkin sorular da bulunuyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, koalisyon ihtimallerine ilişkin, çeşitli istişare toplantıları ve anketlerle örgütlerinin görüşünü aldıklarını söyledi.

Çıkan sonuçları rapor haline getirerek CHP'nin üst yönetimine takdim edeceklerini belirten Keskin, bu raporlar doğrultusunda genel merkezin koalisyon kararını vereceğini ifade etti.

CHP'nin açıkladığı 14 maddelik koalisyon ilkesini hatırlatan Keskin, Türkiye'nin hükümetsiz bırakılmamasını istediklerini ifade etti.

CHP'nin "demokrasi ve yargının bağımsızlığı" konusunda ciddi tereddütlerinin bulunduğunu kaydeden Keskin, "CHP'nin tabanı, demokrasi ve özgürlükler konusunda taviz verilmeden bir hükümetin kurulmasından yana, yaptığımız anket ve toplantılarda genel görüş bu. Örgütlerimizin verdiği cevaplarla, partimizin açıkladığı 14 madde hemen hemen uyuşuyor" dedi.

Tabanın CHP'nin Türkiye'ye zarar verebilecek bir oluşumun içinde yer almasını istemediğini belirten Keskin, açıkladıkları 14 maddenin her şeye cevap verecek nitelikte olduğunu, CHP'nin konumuyla alakasının bulunmadığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153