banner171

CHP'nin Somali hazırlıkları tamamlandı

CHP'nin açlık ve kuraklığın etkili olduğu Somali'ye yardım için bayramın ilk günü gerçekleştireceği ziyaretin hazırlıklarının büyük ölçüde tamamlandığı bildirildi.

CHP'nin Somali hazırlıkları tamamlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ve Faruk Loğoğlu ile CHP'nin Somali'ye yardımının yerine ulaştırılması, dağıtımı ve Somalililer'in sorunlarının yerinde incelenip değerlendirilmesi için 30 Ağustos'ta gece 02.00'de İstanbul'dan Nairobi'ye hareket edecek.

Saat 08.30'da Nairobi'ye ulaşacağı tahmin edilen Kılıçdaroğlu, burada uçak değiştirerek yardımların dağıtılacağı Kenya'nın Somali sınırında 20 yıl önce yapılan Dadaab Mülteci Kampı'na gidecek.

Kılıçdaroğlu, Kızılay tarafından kampa ulaştırılacak yardım malzemesini teslim alan yetkililer ve kampta yaşayan Somalililer ile görüşecek.

CHP'nin ziyareti ilgili çalışmaları yürüten Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Bayramın birinci günü Somali'deki Dadaab kampında olacaklarını anlatan Loğoğlu, ''CHP parti anlayış ve felsefesi bakımından insan onuruna her yerde sahip çıkılmasına inanan bir parti'' dedi.

Somali'deki dramla başından beri ilgilendiklerini ve uzun zamandır gündemlerinde olduğunu belirten Loğoğlu, mütevazı bir heyetle kampları ziyaret edeceklerini ve yardımlarını ulaştıracaklarını kaydetti.

-''TÜRK HALKININ DUYARLILIĞI DÜNYAYA ÖRNEK OLMALI''-

Yapılan yardımların ''siyasi malzeme'' konusu yapılmasına karşı olduklarını ifade eden Loğoğlu, Türk halkının Somali için gösterdiği duyarlılığın ise tüm dünyaya örnek teşkil etmesi gerektiğini bildirdi.

Kendilerinin ulaştıracağı yardımların yanı sıra Kızılay'a teslim ettikleri, içerisinde ilaç ve gıda malzemelerinin bulunduğu paketlerin kamptakilere ulaştırılacağını belirten Loğoğlu, ''Bu bir insanlık yarışı, CHP olarak insanların yardıma ihtiyaç duyduğu her yerde olmak, parti felsefemiz. Parti olarak bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da insanlığın ihtiyaç duyduğu her yerde olmaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Loğoğlu, Nairobi'de ziyarete katılacak gazetecilerle yaklaşık 30 kişilik bir heyet olacaklarını, kampta Somali ve BM yetkilileri ile de görüşme imkanı bulabileceklerini kaydetti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153