banner171

Çukurca'da şehit sayısı 11'e yükseldi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'nın hain saldırısı sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 11'e yükseldi

Çukurca'da şehit sayısı 11'e yükseldi

Türkiye Şırnak'ın Beytülşebap ilçesinde şehit düşen 3 askerinin acısını yaşarken, Hakkari'den birbiri ardına gelen hain pusu haberiyle sarsıldı.


Haberlerden ilki sabah saatlerinde geldi. PKK terör örgütünce döşenen mayınlar 1 askerimizi şehit etti. Ardından ise ikinci pusu haberi yüreklere ateş düşürdü. Patlama bölgesine sevk edilen birlikler ikinci pusunun hedefi haline geldi. Biri binbaşı 7 asker şehit düştü, 14 askerimiz ise yaralandı. 

Ancak bölgeden gelen acı haberler dinmedi. Önce şehit olanlara 1 köy korucusu eklendi. Ardından da yaralı askerden 3'ünün daha yaşamını yitirdiği haberi geldi.

SABAH SAATLERİNDE HAİN PUSU

 Hain saldırı, Hakkari- Çukurca karayolunun 12'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında meydana geldi. Sabah saat 09.00 sıralarında askeri konvoyun geçişi sırasında teröristler önceden koydukları mayını infilak ettirdi. Patlamada 1 asker şehit düştü, askerlerden yaralananlar oldu.

DESTEK İÇİN GİTTİLER, ŞEHİT OLDULAR

Patlama haberi alınır alınmaz bölgeye sevk edilen birlikler ise terör örgütünün hedefi haline geldi. İlk ulaşan askerler, teröristlerin kurduğu ikinci pusuya düşünce çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle aralarında bir binbaşının da bulunduğu 6 askerimiz şehit düştü.

Şehit düşenlerden biri de köy korucusuydu.

OLANLARI VALİ ANLATTI

Hakkari Valisi Muammer Türker'in açıklamaları ise bölge yaşanan sıcak çatışmanın ayrıntılarını ortaya koydu. İlk açıklamasına şehit sayısını 7 olarak açıklayan Türker, daha sonra yaptığı açıklamada 7'si asker 8 kişini yaşamını yitirdiğini doğruldı. Yaralı askerlerin sayısını ise 14 olarak düzeltti.

YARALILARIN DURUMLARI AĞIR

Çatışmada ve patlamada yaralanan 11 asker, Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğu ve şehit sayısının artabileceği belirtildi. Çatışma bölgesine sevk edilen birlikler, PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için helikopterlerin de hava desteğinde büyük bir operasyon başlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153