banner171

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş yabancı futbolcu açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş yabancı futbolcu açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş yabancı futbolcu açıklaması!
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında futbolda tartışılan yabancı futbolcu serbestliğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, atv, aHaber, ve aNews ortak yayınında gündeme ilişkin konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yabancı oyuncu sayısı ile ilgili konuşurken; Beşiktaş'ın Porto galibiyetini değerlendirdi ve A Milli Takımımızın Dünya Kupası şansına da değindi.

"MİLLİ TAKIM'A YANSIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan yabancı futbolcuserbestliğiyle ilgili "Bunu tabii aslında kulüplerimizle konuşarak bir yere vardırmamız lazım. Özellikle futbolda yabancı oyuncu sayısının aşırı oluşu bize bazı dezavantajlar getiriyor. En önemli dezavantajı Milli Takım'a yansıması.
Milli Takım'a yansımada oyun noktasındaki performansı az olduğu için yerli futbolcularımızın Milli Takım'a gidişte de bir defa o sayıyı, gücü yakalayamıyoruz.

"İŞİ BİTMİŞ FUTBOLCULARI ALMAK DOĞRU DEĞİL"

'Şu anda kulüplerimiz hiç mi yabancı oynatmasın?' Hayır, oynatsın ama bu kadar fazla değil. Sayı 6'ya, 7'ye çıktığı zaman bu durumda hakikaten neredeyse sahada yerli futbolcu yok. Bunu doğru bulmuyorum. Belli bir sayıda tutulabilir, o da hem tribünlere farklı bir heyecan getirebilir hem de yerli futbolcularımız arasında rekabete vesile olabilir ama işi bitmiş futbolcuları almanın da doğru olduğuna inanmıyorum." dedi.

"BEŞİKTAŞ'IN İŞİ SAĞLAM TUTMASI LAZIM"

Beşiktaş'ın Porto'yu güzel bir oyun ile mağlup ettiğini belirten Cumburbaşkanı, "Porto gibi önemli bir takım karşısında Beşiktaş, alnının akıyla, gayet güzel bir oyun ile, kollektif bir futbol ortaya koymak suretiyle, atılan goller de onun eseriydi. Kollektif futbol olmasa, o goller de olmazdı. 3-1 gibi bir galibiyetle Türkiye'ye dönmesi, büyük bir avantaj. Ama iş bitmedi. Futbolun neticesi 90 artı uzatmalardır. İşi sağlam tutmak lazım ve Türkiye'de de rövanşı kağtırmamak suretiyle, burada da puanları almalı. 2'de 2 yaparsa, 6 puan yapar. Bu puanlarla beraber inşallah yoluna devam eder diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"İŞİ YİNE DE HAFİFE ALMAMAK LAZIM"

Lucescu ile A Milli Takım'ın yeni bir hava yakaladığını da kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya Kupası için iş bitmedi, umutluyuz. Ukrayna maçında yaşanan keşke olmasaydı. Ardından Hırvatistan maçında alınan netice, umudumuzu arttırdı. Grup liderini yenmiş olmak, bizim için çok önemliydi. Şimdi önümüze yeni bir süreç açıldı diyebilirim. Burada yine işi hafife almamak lazım. İki takım da önemli takımlar. Bunlardan alınacak neticeyle yolumuz açılacak. Lucescu ile takım yeni bir hava yakaladı. Bu yeni havayı, birliği, beraberliği devam ettirerek, 2'de 2 yaparlarsa, Lucescu ile yeniden yakalanan havayla yola devam etme şansı bulur. Ben başarılar diliyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2017, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153