banner171

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'idam' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam kararının parlementodan çıkması halinde onaylayacağını belirterek, 'Bize bu konuda akıl verenler, akıllarını kendine saklasın" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'idam' açıklaması
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Şehit ve Gazi Yakınları Atama Töreninde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında FETÖ'nün yaptığı mağdur edebiyatını eleştiren Erdoğan, "Şimdi bunlar içeri alınınca 'biz mağduruz' dedi. Sen paranı oraya yatır sonra da ben mağdurum de. Unutmayın hainlerin de zekisi var." dedi. 
Erdoğan, "Kendi siyaset arkadaşlarımdan muhalefet partilerinden iş dünyasından pek çok kişi bunların üzerine çok gittiğimi söylüyordu. Sadece milletim bu mücadelede beni destekledi." diyerek FETÖ ile mücadelede yalnız bırakıldığını vurguladı. Salon'dan gelen idam sloganları üstüne Erdoğan, 'Karar bana gelirse onaylarım, milletin kararı üstünde karar yoktur" dedi.

BİZ İHANET ETMEDİK

FETÖ ile mücadelede intikam değil adalet duygusu ile hareket edildiğini belirten Erdoğan  "Biz ihanet etmedik. Eğer ihanet etseydik, hırsımızla hareket etseydik, biliyorsunuz şahsımı ve ailemi öldürmeye gelenleri ormanda yakaladılar. Onları orada öldürürlerdi ama öldürmediler. Alıp yargının karşısına çıkardılar. Bu bizim asilliğimizden geliyor. Bizim 246 şehidimiz var. O hainlerden kaç tane 39. Demek ki bizim polisimiz bunlarla böyle bir mücadeleye girmedi. Dediler ki yakalayalım, kararı yargı versin." şeklinde konuştu.

İDAM AÇIKLAMASI

Konuşması sırasında salondan gelen 'idam' sloganları üstüne Erdoğan şunları söyledi;

"Benim vatandaşım haklı olarak 'idam' diyor. Bunun kararını parlemento verir. Ha böyle bir karar gelirse ben onaylarım. Bazı Avrupalılar diyor ki neden idam diyorsunuz. Ben de onlara 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyorum. Bizim ülkemiz demokrasi ile yönetilir. Milletin kararından üstün bir karar yoktur. Dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam hala var. Geçenlerde Amerika'da 19 yıl önce tutuklanan birisi infaz edildi. Bize kalkıp akıl verenler o aklı kendilerine saklasın"
 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2016, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153