banner171

Demirtaş Tahir Elçi'nin cenaze törenine katıldı

Demirtaş Tahir Elçi'nin cenaze törenine katıldı

Demirtaş Tahir Elçi'nin cenaze törenine katıldı
 Selahattin Demirtaş Tahir Elçi'nin cenazesinde açıklama yaparak 'Katil devlet değil devletsizlik' dedi.
Selahattin Demirtaş Tahir Elçi'nin cenaze töreninde açıklama yaptı. Tahir Elçi'nin ölümünün ardından "Oh olsun" diyenlerin olduğunu söyleyen Demirtaş acıda ortaklaşılamadığını ifade etti. Ancak Demirtaş konuşması boyunca şehit olan 2 polisten hiç söz etmedi.

ACIDA ORTAKLAŞAMAYAN MİLLET

"Biliyoruz ki bugün barış elçisi başkanımızın arkasından oh olsun diyen on milyonlar da var. Ankara'da bu acıyı yüreğinde taşımayanlar var. Acıda bile ortaklaşamayan bir milleti nasıl bir arada tutabiliriz."

Demirtaş'ın konuşmasından satır başları;

ELBET TOPRAKLARIMIZA BARIŞ GELECEK

Önemli olan nasıl öldürüldüğümüz değil nasıl yaşadığımızdır. Bizer halkımıza bağlılıkla ömrümüzü geçireceğiz. Tahir Elçi son saniyesine kadar barışı dilinden eksik etmedi. Biz yaşımızdan fazla cenazeler gördük. Bunu bir kader olarak kabul etmedik. Elbet topraklarımıza barış gelecek biliyoruz. Bunda ısrarcı olacağız.

Ahmet Arif'in dediği gibi; Budur katlimizin fermanı. Gerçekler budur. Gerçekler acıdır. Hakikati gizleyerek bir yere varamayacağımızı biliyordu Tahir Elçi.

BİZİ YILDIRACAKLARINI SANIYORLARSA YANILIYORLAR

Çocuklarımız öleceklerse yataklarında eceliyle ölsünler diye kendimizi siper ettik. Bizi bu şekilde yıldıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Onlarca faili mechuller ortaya atacak Başbakanımız.

Seni halkımızın mücadele sevdasına emanet ediyoruz. Türk'ü ile Kürt'ü ile yüzbinler arkandan ağıt yakıyor. Gözün arkada kalmasın..

TAM OLARAK AYDINLATILACAĞINDAN ŞÜPHEMİZ VAR

Bu olayın tam olarak aydınlatılacağından şüphemiz var. Failler yakalanacak diye daha önceki olaylarda da içimiz rahat olmadı. Bu devlet hiçbir zaman hepimizin devleti olmadı. Devlet hepimizin olsun diye çok uğraştık, uğraşıyorz. Am Kürt halkı şunu da biliyor Tahir Elçi'yi öldüren devlet değil devletsizliktir.

OH OLSUN DİYENLER VAR

Biliyoruz ki bugün barış elçisi başkanımızın arkasından oh olsun diyen on milyonlar da var. Ankara'da bu acıyı yüreğinde taşımayanlar var. Acıda bile ortaklaşamayan bir milleti nasıl bir arada tutabiliriz. Gözün arkada kalmasın Tahir Elçi.. Keşke bize nasip olmasaydı senin cenazenin önünde konuşmak."

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2015, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153