banner171

Dünyanın yarısı IMF'den yarısı Türkiye'den borç istedi! İşte gelinen nokta...

Küresel salgın koronavirüs yüzünden Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, dünyanın yarısının IMF'den borç istediğini açıkladı.

Dünyanın yarısı IMF'den yarısı Türkiye'den borç istedi! İşte gelinen nokta...
 Koronavirüs yüzünden hayatın durma noktasına geldiği birçok ülkede ekonomi ve sağlık sistemide çökmüş durumda. Uzmanların büyük bir küresel ekonomik kriz beklediği bugünlerde gözler Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva'nın yaptığı açıklamayla Türkiye'ye döndü. Katıldığı CNBC canlı yayınında sorularını yanıtlayan Georgieva, 'Bugün yaşadığımız acil durum, bugüne kadar olanların hiçbirine banzemiyor' dedi ve bu nedenle IMF'nin de gelen talepleri çok hızlı karşıladığının atını çizdi.

Birçok ülke şimdiden bu krizin etkisi altına girerken dünya devi ülkeler vatandaşlarına hastanelerde yatacak yer bile bulamadığını açıklamak zorunda kalmıştı. Yine aynı ülkeler Türkiye'den yardım istemiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel talimatıyla özel uçakla 34 ayrı ülkeye tıbbi malzemele yardımı göndermişti. Yardımı teslim alan ülkeler tek tek teşekkürlerini iletirken ülke içerisindeki yoğun koronavirüs tedbirlerinin işleyiş şekli de Dünya Sağlık Örgütü'nden takdir almıştı. Süreci ekonomik ve sosyolojik olarak doğru yöneten nadir ülkelerden olmayı başaran Türkiye; İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya gibi dünya devi ülkelere örnek olmayı sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2020, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153