banner171

Efkan Ala Cizre ve Sur için tarih verdi

Efkan Ala Cizre ve Sur için tarih verdi

Efkan Ala Cizre ve Sur için tarih verdi
 Son günlerde yoğunluk kazanan Cizre ve Sur'daki operasyonların ne zaman biteceği yönünde ilk açıklama geldi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Güneydoğu'da devam operasyonlar hakkında gazetecilere açıklama yaptı. Ala, Sırp keskin nişancı haberleri hakkında 'biz uyruk belirtmiyoruz' dedi.

"SIRP KESKİN NİŞANCI SPEKÜLASYON"

Sırp keskin nişancılar olduğu spekülasyondur. Uyruk açıklamıyoruz. Yanıbaşımızdaki Suriye'nin durumu ortada. Oradan geçişler olabiliyor. Ama Türkiye'nin uluslararası ilişkileri de dikkate alınarak açıklamalar yapıyoruz" diye konuştu.

CİZRE'DE AMBULANS GÖNDERİLMEDİĞİ İDDİASI

Söylenen yere defalarca ambulans gönderildi. Belediyenin ambulansı ayrıca gönderildi ama oradan çıkıp gelen olmadı. Bütün ambulanslara ateş edildi. Ambulansa ulaşılması mümkün değil, çıkıp gelmediler. O barikatlardan, ateşten gidemedi. Sonra da açıklamalardan ortaya çıkıyor ki... Aslında şöyle bir algı yönetimiyle karşı karşıyayız. Gerçeği kurnazlıklarla ortadan kaldıramazsınız. Cizre'de olup biten terörle mücadeledir.

"O BÖLGEDE ELEBAŞLARI VAR"

O bölgede teröristlerin yöneticileri, etkin isimleri var. Orada 80-100 bina kaldı. Onların herhangi birisinin içinde bu söylediğiniz kişiler var. Fazla ses çıkarmaya çalışmanın ardında bu gerçek yatıyor. Elebaşları orada 'Belki bunu durdurabilir miyiz' diye uğraşıyorlar. Oy aldıkları vatandaşa karşı bu eziyeti durdurmaları için çağrıda bulunmalılar.

OPERASYONLAR NE ZAMAN BİTECEK

Ayrıca Cizre'deki PKK'nın kurduğu barikat ve hendeklere yönelik operasyonlar hakkında da konuşan Ala, "Cizre'de birkaç gün kaldı, Diyarbakır Sur'da ise bir ya da iki hafta sürer" dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153