banner171

Engelli Öğrencilerden Plastik Poşete Karşı Çevre Dostu Çantalar

Engelli Öğrencilerden Plastik Poşete Karşı Çevre Dostu Çantalar

Engelli Öğrencilerden Plastik Poşete Karşı Çevre Dostu Çantalar

Gaziosmanpaşa’da engelli öğrenciler doğaya zarar veren plastik poşetlere karşı çevre dostu çantalar dikti. Öğrencilerin örnek bir çalışma yaptıklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Engelli kardeşlerimiz farkındalık oluşturmak ve çevre dostu olduklarını yansıtmak adına kendi el emekleriyle doğa dostu çantalar üretiyorlar” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi öğrencileri, plastik poşetlerden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi için yürütülen kampanya için harekete geçti. Öğrenciler, çevreye zararlı olması nedeniyle 1 Ocak 2019 itibariyle ücretli olacak olan plastik poşete karşı uzun süre kullanılabilecek doğa dostu keçeden çantalar dikti. Plastik poşet kullanımının azaltılmasına karşı farkındalık oluşturan engelli öğrenciler, doğaya ve çevreye karşı bilinçli davranılması gerektiğini mesajını verdi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da engelli öğrencilerin anlamlı etkinliğinde çocuklarla birlikte keçeden çanta dikti.

“ÇEVRE DOSTU OLDUKLARINI YANSITMAK ADINA KENDİ EL EMEKLERİYLE ÇANTA ÜRETİYORLAR”

Engelli öğrencilerin örnek bir çalışma içinde olduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Engelli kardeşlerimiz kendini geliştirmek, farkındalık oluşturmak ve çevre dostu olduklarını yansıtmak adına kendi el emekleriyle çanta üretiyorlar. Son günlerde gündemde olan ve 1 Ocak itibariyle uygulamaya girecek poşet kullanımı konusu elbette çevrenin temiz tutulması adına önemli” dedi.

“PAZAR İÇİN ÇANTALAR TASARLADIK”

Çevre bilincinin çok önemli olduğunu ifade eden ve çantaları dikerken çok eğlendiklerini belirten engelli öğrenci Enes Kalkan, “Biz pazar için çantalar tasarladık. Onların ilk başta kalıbını çıkartıyoruz sonra dikip kullanıma hazır bir şekilde veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

KEÇEDEN ÇANTALAR ALIŞVERİŞLERDE KULLANILACAK

Öğrenciler diktikleri çantaların üzerlerine isimlerini yazarken çantaların ilk müşterisi de ilçede kasaplık yapan bir esnaf oldu. Kasap, müşterilere ürünlerini engelli öğrencilerin el emeği göz nuru diktiği çantalarla verdi. Öğrenciler, diktikleri çantaları ilçedeki esnaflara satarak Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi'ne destek olacak.

"DEFALARCA KULLANILABİLİR POŞETLERE BİZ ERKENDEN GEÇTİK"

Çantaların ilk müşterisi olan Kasap Nurettin Öztürk, "Tekrardan kullanılabilir poşetlere biz 1 Ocak'tan önce geçmiş olduk. Öğrencilerimizin yaptığı poşetlerle de oradaki arkadaşlarımıza destek oluyoruz. Diğer arkadaşlarımızın da bu konudaki duyarlılığının artmasını temenni ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2018, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153