banner171

Erdoğan: İsrail şımarık oğlan gibi

Soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, İsrail'e uygulanan yaptırımları değerlendirdi. İsrail'e 'şımarık oğlan' diyen Erdoğan, Akdeniz'de seyrü sefer meydan okuması yaptı

Erdoğan: İsrail şımarık oğlan gibi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletlerin Mavi Marmara feribotuna İsrail'in düzenlediği saldırıyla ilgili raporu değerlendirirken, bunun Türkiye için bir kıymet-i harbiyesinin olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

İsrail'e yaptırımlar konusunda daha değişik adımlar atılması da söz konusudur. İsrail bugüne kadar Türkiye’nin özellikle bölgede, kendi siyasi amaçları için ortaklığını kaybetmiştir.

"İSRAİL ŞIMARIK OĞLAN"

Dolayısıyla bugüne kadar dünyada BM’nin İsrail ile ilgili almış olduğu kararlar karşısında, İsrail her zaman şımarık oğlan rolünü oynamıştır ve bunun devamlı sürebileceğini zannetmiştir. Türkiye olarak, uluslar arası sularda meydana gelen olayın gayri insani olduğunu devlet terörü olduğunu izah etmiştik.

RAPOR İSRAİL'İN BEKLENTİSİ DEĞİLDİ

9 vatandaşımızın hakları karşısında diretiyoruz. Özür, tazminat ve Gazze'ye yönelik ambargonun kaldırılmasını istedik. Zaman geldi özür dileriz dediler, bunu farklı şekilde ifade etmek istediler. Bu rapor aslında İsrail'in beklentilerine cevap veren karar değil. Cenevre sözleşmesi açık net şekilde ortada. Türkiye'nin tavır kararlı şekilde sürecektir. Ticari ve askeri ilişkilerimizi tamamen askıya alacağız. Bu süreci çok daha farklı

GAZZE'YE GİTME MESLESİ

Şu anda Mısırlı kardeşlerimizle görüşerek ona göre hareket edeceğiz. Bu görüşme neticesinde Gazz'ye ziyaret olabilir, olmayabilir de.

DOĞU AKDENİZ'DE SEYRÜ SEFER KARARI

Doğu AKdeniz bize yabancı değil Gemilerimiz o sularda çok sık görünecektir, çok göreceksiniz.

BDP ENİNDE SONUNDA GELECEK

BDP'nin Meclis'e gelmemesi Türkiye'nin demokratik olgunluğuna gölge düşürmez. Kaybedenler onlardır. Ama ben yine de söylüyorum, eninde sonunda parlamentoya geleceklerdir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153