banner171

Erdoğan korkusu faşistleri çıldırttı

Türkiye düşmanlığında sınır tanımayan Almanya yeni bir skandala imza attı. Alman hükümeti destekli gözü dönmüş ırkçı bir grup Erdoğan’ı ölümle tehdit eden “Bu arabayı istiyorsan diktatörü öldür” yazılı pankart açtı. Başbakanlık önündeki eylem Hitler dönemi faşizmini aratmadı.

Erdoğan korkusu faşistleri çıldırttı
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’daki Türk vatandaşlarına video konferans yoluyla seslenmesine engel olan, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ’cülere sahip çıkan, terör örgütü PKK’nın gösterileri için özel salon tahsis eden Berlin yönetimi, yeni bir skandala imza attı.Berlin’deki  Başbakanlık Ofisi önüne getirilen lüks araca üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da resminin bulunduğu “Bu arabayı istiyorsan diktatörü öldür” pankartı asıldı. Alman güvenlik yetkililerinin seyirci kaldığı kirli eylemi düzenleyenin ise geçen hafta sonu Gezi Parkı’nda ‘Diktatörü devirin’ isimli bildiriyi dağıtan devlet destekli STK olduğu ortaya çıktı.

ZİRVEYİ BEKLİYORLAR

Hamburg kentinde 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek G20 zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk vatandaşlarıyla buluşmasını engelleyen Berlin yönetimi, Türkiye Cumhuriyet’inin seçilmiş liderini açıkça tehdit etti. Alman Federal Hükümeti ve Bavyera Eyaleti tarafından finanse edilen Political Beauty adlı sözde sanatçı kolektifi, Berlin’de bulunan Başbakanlık Ofisi önüne getirilen bir otomobile “Bu arabayı istiyorsan Erdoğan’ı öldür” yazan bir pankart astı. Alman polisi ırkçı ve küstah saldırıya sessiz kalırken, Nazi kalıntısı STK eylemlerini sosyal medyaya yükledikleri video ile duyurdu. G20 toplantısını ‘Tiran cinayeti 2017’ isimli bir şenliğe dönüştürmek istediğini belirten grup, videoda Kürtçe ve Almanca olarak “Erdoğan’a ölüm!” afişlerini zirve sırasında  tüm Hamburg’a asacaklarını duyurdu. Alman Die Tageszeitung sitesinde yer alan haberde ise faşist STK’nın, G20 öncesi Türkiye’nin seçilmiş lideri  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin ve Suudi Arabistan Kralı Selman’ı hedef alan büyük bir yürüyüş hazırlığında olduğu kaydedildi. Nazi kalıntısı sözde sanatçılar ayrıca, temsili Putin maketini de şehir meydanında sallandırarak “Hamburg’a Hoş Geldin Putin” afişi astı. 

İLK EYLEMLERİ GEZİ’DE

Resmi Alman makamları tarafından finanse edilen Political Beauty isimli grup, geçen hafta sonu Gezi Parkı yakınlarında bir otel odası kiralayarak “Diktatörü devirin!” bildirisi dağıtmıştı. Kirli provokasyonlarını ‘sanatsal faaliyet’ olarak tanımlayan Alman faşistleri, bildiride terör örgütü PKK ile mücadelenin durdurulması, hapisteki FETÖ’cülerin  serbest bırakılması ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devrilmesi çağrısında bulunulmuştu. 

SANATÇI DEĞİL BİLDİĞİN NAZİ!

Hamburg’da düzenlenecek G20 zirvesi öncesi “Erdoğan’ı öldür!” pankartıyla Avrupa’da faşizmi hortlatan Political Beauty isimli grup, kendini sanat kolektifi olarak tanımlıyor. Alman Federal Hükümeti ve Bavyera Eyaleti’nden ırkçı eylemleri nedeniyle maaş alan STK’nın faaliyetlerine güvenlik güçleri hiç ses etmiyor.

TÜRKİYE BERLİN’E NOTA VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef gösteren pankarta Türkiye sert tepki gösterdi. Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği, Almanya’nın finansal desteğiyle Political Beauty isimli faşist STK’nın astığı ve üzerinde Erdoğan’ın resminin bulunduğu ‘Bu arabayı kazanmak istiyor musun? O zaman diktatörlüğü öldür’ yazılı pankarta ilişkin Almanya Dışişleri Bakanlığı’na acil notuyla bir yazı gönderdi. Rahatsızlığın dile getirildiği yazıda “Federal Başbakanlık önünde ve güvenlik güçlerinin korumasında bu tür şiddet içerikli bir eyleme müsaade edilmesi kabul edilir durum değildir” denildi. Dışişleri Bakanlığı da provokatif eylemi kınadı. Pankartta liderlerin hayatına kastedilmesi çağrısı yapıldığı belirtilen açıklamada, “Daha vahim olan, Alman polisinin de gösterinin yapıldığı alanda bulunup, bu duruma müdahale etmemesidir. Alman makamlarının ivedilikle gerekli tedbiri almasını bekliyoruz” ifadesi kullanıldı. 

ALMAN AJANLARINA GÖRE FETÖ’CÜLER MUHALİF!

Almanya’da iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Teşkilatı, G20 Zirvesi öncesi skandal bir rapor yayımladı. FETÖ’cü ve PKK’lı teröristlerin muhalif olarak tanımlandığı raporda, Çin, Rusya ve Türkiye’yi Almanya’da casusluk yapmakla suçlandı. Ayrıca Ankara’nın, Almanya’daki Türk toplumu üzerinde etki kurmaya çalıştığı ifade edildi. Raporda, Türkiye’nin FETÖ ve PKK hakkında bilgi toplaması ise suç olarak nitelendirildi. Skandal rapor PKK’nın Almanya’da nasıl yuvalandığını da ortaya koydu. Dapora göre, Almanya’da PKK yandaşı yaklaşık 14 bin kişi bulunuyor. PKK’nın gençlik yapılanması terör örgütünün eylemlerine katılmaları için ülke genelinde eleman topluyor. PKK 2015’in eylül ayından 2016’nın başına kadar düzenlenen kampanyada 13 milyon avrodan fazla para topladığını da vurgulandı.  Örgütün topladığı paranın geçmiş yıllara nazaran kat kat arttığı ifade edildi. 

Avrupalı liderlere dokunan yanıyor!

Dünyanın sözde özgürlük merkezleri Almanya ve İsviçre gibi ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı ölümle tehdit eden pankartlar açılırken, Avrupalı liderlere dokunmayı düşünmek bile tutuklama sebebi sayılıyor. İşte “Erdoğan’ı öldürün!” pankartı açılan Avrupa ülkelerinde, liderleri tehdit edenlere verilen cezalar.

-Almanya’nın Würzburg şehrinde 31 yaşındaki bir aşırı sağcı Alman vatandaşı, sosyal medya hesabından Başbakan Angela Merkel’i tehdit etti. Güvenlik güçleri tarafından kıskıvrak yakalanan ırkçı, halkı kışkırtmaya sebep olacak içerikler paylaştığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı.

-Almanya’nın Brandenburg eyaletinde 17 yaşındaki bir göçmen, annesine gönderdiği bir e-posta nedeniyle Başbakan Merkel’e suikast planlama suçundan tutuklandı.

- İsviçre’nin Beringen kentinde Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Joackhim Gauck’a suikast planladığı iddia edilen bir kişi sosyal medya mesajları nedeniyle gözaltına alındı.

- Fransa’da internetteki bir sohbet odasında ‘Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u vurmak için nasıl silah edineceğini soran’ bir aşırı sağcı, suikast planlamak suçuyla tutuklandı.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2017, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153