banner171

Erdoğan onayladı. Yeni banka kuruluyor!

Erdoğan onayladı. Yeni banka kuruluyor!

Erdoğan onayladı. Yeni banka kuruluyor!
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Asya Altyapı Yatırım Bankası Kuruluş Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun'u onayladı.
Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "6658 sayılı 'Asya Altyapı Yatırım Bankası Kuruluş Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun' Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından Anayasanın 89 uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir" denildi.

BAŞBAKANLIĞA İLETİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada Erdoğan'ın, söz konusu kanunu Anayasa'nın 89. maddesinin birinci fıkrası ile 104. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uyarınca Başbakanlığa gönderdiği kaydedildi.

ÇİN ÖNCÜLÜK EDİYOR

Çin'in öncülüğünde kurulan bankanın, Pekin'in dünyada giderek artan ekonomik ve diplomatik rolüne paralel olarak Dünya Bankası'na rakip olacak bir potansiyeli olduğu söyleniyor.

BANKANIN AMACI

Banka Asya'daki enerji, ulaştırma ve altyapı projelerini destekleyecek.

İŞTE BANKA'NIN ORTAKLARI

100 milyar dolar sermayeli bankanın en büyük hissedarı yüzde 30 ile Çin. Hindistan yüzde 8,4 ile ikinci, Rusya yüzde 6,5 ile üçüncü durumda. Türkiye ise yüzde 2,6'lık payla en büyük 12'nci ortak konumunda bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2016, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153