banner171

Erdoğan üstünü çizdiği vekillerin gönlünü alacak

187 milletvekili ile akşam yemeği yiyecek

Erdoğan üstünü çizdiği vekillerin gönlünü alacak
Başbakan  Tayyip Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinde aday listesine koymadığı 187 milletvekili ile akşam yemeğinde bir araya gelmek üzere kurmaylarına talimat verdi. Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş önceki gün liste dışı kalan vekillere cep telefonlarından mesaj göndererek, 22 Nisan akşamı Başbakan  Erdoğan’ın genel merkezde vereceği akşam yemeğine davet etti.

Cep mesajının yanı sıra davetliler genel merkez yönetimi tarafından telefonla da arandı, “Toplantıya geliyor musunuz?” diye soruldu. Cuma günü Bayburt ve Gümüşhane mitinglerinin ardından Ankara’ya dönecek olan Başbakan Erdoğan, akşam yemeğinde bir araya geleceği vekillere, yeni dönemde parti genel merkezinde ya da başka kurumlarda birlikte çalışabilecekleri mesajı verecek. Erdoğan, “Partinize küsmeyin, bazılarınız gelecek dönem yeniden vekil olabilirsiniz, bu bir bayrak yarışıdır” diyecek.

TAKTİK ÇANTASI
AK Parti yönetimi, tüm adaylara dağıtılmak üzere 550 çanta hazırladı. Çantalara, seçim beyannamesi ve icraat kitapçığı konuldu. Ayrıca, çantaya, her il için 8 buçuk yıllık Ak Parti iktidarında yapılan tüm hizmetleri anlatan broşürler bırakıldı. Vekil adayları bu sayede sahaya dersini çalışmış olarak çıkacak.

İkinci çizik istifası
Yeniden aday listesine giremeyen ve eşi MHP’den Şanlıurfa ikinci sıra adayı olan Ak Pati Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, partisinden istifa etti. Özyavuz’un istifasıyla Ak Parti’nin milletvekili sayısı 331’e düştü. Özyavuz, “Liste dışı kaldıktan sonra eşimin MHP’den aday olmasıyla Ak Parti’de kalmamın etik olmayacağını düşünerek istifa ettim. Seçimlere kadar olan vekilliğimi bağımsız olarak sürdüreceğim” açıklaması yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153