banner171

Erdoğan'dan Gandi'ye rekor tazminat davası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açtı!

Erdoğan'dan Gandi'ye rekor tazminat davası

Genel seçimler için liderler meydanlara hızlı bir giriş yaptı. Günde en az iki miting yapan liderler, birbirleri hakkında sözlü sataşmada bulunuyor. Hal böyle olunca tazminat davaları da peşisıra gelmeye başladı.

Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, 24 Nisan'da Samsun ve Batman'da yaptığı mitinglerde kullandığı ifadelerle kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine 40 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Başbakan  Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu'nun açtığı davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun 24 Nisan'da Samsun ve Batman'da mitingler yaptığı hatırlatıldı.

"YÜRÜTTÜĞÜN PARALAR..."

Kılıçdaroğlu'nun miting konuşmalarından bazı bölümlere yer verilen dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun Samsun mitinginde Başbakan  Erdoğan'a hitaben, ''Senin yürüttüğün paranın yarısını tasarruf etsek zaten memleket güllük gülistanlık olacak'' dediği, Batman mitinginde de benzer bir cümle sarf ettiği belirtildi.

''Kılıçdaroğlu'nun Başbakan  Erdoğan'ı küçük düşürmek, halkın kin ve nefretine maruz bırakmak amacıyla açıklamalar yaptığı'' kaydedilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı, Erdoğan'ın kişilik haklarına ve değerlerine karşı ağır saldırıda bulunduğu ifade edildi.

40 BİNLİRALIK TAZMİNAT!

''Bu dil, siyasi eleştiri sınırını da aşacak düzeydedir. Bu söz ve değerlendirmeler bir siyasetçinin diğer bir siyasetçi için söyleyeceği sözler olarak kabul edilemez'' denilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun her bir konuşması için 20 bin lira olmak üzere, toplam 40 bin lira manevi tazminatı Başbakan  Erdoğan'a ödemesi talep edildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153