banner171

Erdoğan'dan Karayılan'a: Sen kimsin!?

Canlı yayında soruları yanıtlayan Erdoğan Murat Karayılan'ın 'AKP ateşkesi bozdu' ifadelerini eleştirdi.

Erdoğan'dan Karayılan'a: Sen kimsin!?
 ATV - A Haber canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtlayan Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda PKK yöneticilerinden Murat Karayılan'ın "Bir aydan fazla zamandır Öcalan'a ulaşamıyoruz. bu savaş sebebidir" sözlerini eleştirdi.
HDP ve İmralı’dan gelen mesajların ve kararların farklı olduğuna değinen Erdoğan şunları söyledi:

Aralarında bağlantı olmayan bir yapı var. Enteresan olan “İmralı’dan ne gelirse o olur” değil. O olmuyor. Biliyorsunuz dağdan isimler telaffuz ediliyor. Mesela bir aydır İmralı ile görüşme yapamama ifadeleri var.

Bu görüşmelerin ne zaman, nasıl yapılacağı zaten belli yönetmeliklerle. Adalet Bakanlığı, vekillere belli zamanlarla müsaade veriyor. Devlet de kendi istihbarat teşkilatıyla zaman zaman görüşme yapıyor. Bunu ne zaman olup olmayacağını dağ belirlemeyecek.

Mesela bir aydır görüşme olmadığından “bu ateşkesin bitmesi anlamına gelir” diyorlar. Sen kimsin? Nasıl böyle bir ifade kullanırsın? Bir kere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu konudaki hassasiyeti ateşkes ya da taraflar arası görüşme ile değildir. Ülkenin bir mahkûmu var. Değerlendirmeler yapar. Yeri gelir müsaade eder. Yeri gelir etmez. Ben de Başbakan olduğum dönemde yeri gelmiştir bakanıma müsaade edin demişimdir yeri gelmiştir etmeyin demişimdir.

İktidara ilk geldiğimizde tek odası vardı. Sonra radyosu oldu. Ardından radyoyu alıp bir TV verdik. Sonra volta atma konusunda avluya çıkmalarını artırma noktasına getirdik. Bu hassasiyetimizle bir mesaj verdik. Özellikle Kürt vatandaşlarımıza söylenen yalan dolanları ortadan kaldırmaktır. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 01:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153