banner171

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'bataklık' cevabı

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'bataklık' cevabı

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'bataklık' cevabı
 

Rus uçağının düşürülmesi sonrası Türkiye'yi sert bir şekilde eleştiren, bu ülkenin ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, Erdoğan'dan yanıt geldi.

TSK tarafından düşürülen Rus uçağı sonrası Rusya ve Putin'den gelen ağır sözlerin yanı sıra, ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu da tıpkı Rusya gibi Türkiye'yi sert bir şekilde eleştirmişti.

Hükümetin Suriye politikasının en baştan beri hatalı olduğunu ve başka bir politika izlenmesi gerektiğini, bu politikayı da maddeler halinde yetkililere sunduğunu, bir basın açıklaması sırasında ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri "Ortadoğu bataklıktır" ifadelerini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Muhtarlarla 15. buluşması sırasında konu ile ilgili açıklama yaparken, Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

Erdoğan "Ortadoğu ve Afrika birileri için bataklık olabilir ama bizim bin yıllık hatıralarımızın olduğu yerlerdir" dedi.

İşte o açıklamalar:

Suriye konusu, tıpkı Mısır gibi Libya gibi balkanlar gibi Kafkasya gibi bizim asli meselemizdir. Suriye meselesine diğer ülkelerin yaklaşımıyla bizim yaklaşımımız arasında büyük farklar vardır. Suriye'ye atılan her bombanın yol açtığı tahribatı kendi yüreğimizde hissediyoruz. Daha önce Bosna'da Karabağ'da yaşananlar için ne hissediyorsak bugün de aynısını hissediyoruz. Biz coğrafyamızda hiçbir kesime gözümüzü gönlümüzü kapatamayız. Başkaları için bataklık olabilir, ama bizim için oralar ayrılmaz bir parçamızdır. Kafkasya, Balkanlar, Orta Asya gibi yerler başkaları için sorunlu bölgeler olabilir. Oralar bizim için medeniyetimizin en değerli unsurlarıdır.

“BAKIYORSUN ÖNÜNE PROFESÖR YAZIYOR”

İşte biz bu yüzden dünya beşten büyüktür diyoruz. Milletimizin ve coğrafyamızın işte bu köklü geçmişini bilmeyenler, bizim Suriye başta olmak üzere bölgemizdeki sorunlara yönelik samimiyetimizi de anlamıyor. Bakıyorsun önünde profesör yazıyor, ama bu inceliği anlamıyor. Çıkıp oradan işte Ortadoğu'daki yürütülen politikalarda Türkiye'nin durumu diyor. Bunların işi bu değil, anlamıyorlar. Bunlar damdan düşen değil. Sadece ideolojik bir kafa yapısıyla mantığıyla olaylara bakanlar. Nerede bu ülkenin çıkarı var, bunun hesabını bunlar yapmazlar.

Bölücü terör örgütü eylemleri konusunda bu güruhun ihanete varan bir tutum içinde olduğunu görüyoruz. DEAŞ'ın saldırılarında benzer tavırla sahneye çıktığına şahit oluyoruz. Bunların 78 milyon içinde bir avuç azınlık olduğunu biliyoruz. Bunu azınlık hukuku açısından değerlendirmiyorum, ama kendilerini çoğunluğun üstünde tahakküm etme garabeti içinde olduklarını görüyorum.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153