banner171

Erdoğan'dan peş peşe Kudüs görüşmeleri!

Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin Malezya Başbakanı Rezak, Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefonda görüştü.

Erdoğan'dan peş peşe Kudüs görüşmeleri!
 Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Malezya Başbakanı Necip Rezak, Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid Sibsi ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bu sabah telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı görüşmelerde, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma girişiminin, Ortadoğu'da barış sürecini sekteye uğratacağına dikkati çekti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede barış ve istikrar için 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin vücut bulmasının şart olduğunu vurguladı. İsrail'in 1980'de aldığı Kudüs'ü ilhak kararının uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler tarafından reddedilmiş olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanlar için de kutsal bir şehir olan Kudüs'ün İslam ülkeleri için son derece hassas bir mesele olduğuna işaret etti. Görüşmelerde, Kudüs'ün statüsünü değiştirmeye yönelik her teşebbüsün İslam dünyasından tepki göreceği, barış ve istikrarı olumsuz etkileyeceği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüştüğü liderlere, Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 13 Aralık 2017 tarihinde İstanbul'da Olağanüstü İslam Zirvesi düzenleyeceğini de belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153