banner171

Esad kuzey sınırını PYD'ye teslim etti

Suriye istihbaratı El-Muhaberat'ta yöneticilik yapan Mahmud El Nasır: Esad gaz ve petrol alanlarını korumak için PKK ve PYD'ye aylık 150 milyon Suriye lirası ödüyor

Esad kuzey sınırını PYD'ye teslim etti
 Suriye Rejimi Genel İstihbarat Dairesi'ne üst düzey yöneticilik yapan El-Muhaberat Ajanı Mahmud El Nasır, bir internet sitesine verdiği röportajda Suriye Rejimi ile PKK ve PYD arasındaki ilişkiyi anlattı. Suriye Rejimi'nin PKK ve PYD'nin en büyük destekçisi olduğunu söyleyen Nasır, "Rejim karşıtı gösterileri engelleme karşılığında Suriye'nin kuzey sınırı PYD'ye teslim edildi" dedi. Genel İstihbarat Dairesi'nde memurluk, Rasulayn'daki Devlet Güvenliği Şubesi ile Partiler Masası'nda Bilgi Dairesi'nde Başkanlık yaparak muhaberat servisi için 30 yıldan fazla çalışan Mahmud El Nasır, Suriye'nin kuzeyinde son dönemde yaşanan olayların bilinmeyen yönlerini ve Suriye Rejimi ile PYD arasındaki kirli ilişkiyi şu ifadelerle anlattı. 
 PKK VE PYD ŞAM İÇİN ÇALIŞIYOR: 
Kürt partilerinin çoğunluğuyla ilişkilerimiz vardı ancak Suriye İstihbarat Teşkilatı'yla özel bir ilişkisi olan parti, PKK'nın Suriye kanadı olan PYD idi. PYD ve PKK'nın Şam'la önemli ilişkileri vardı. 

 BAHOZ VE MÜSLİM: 
Bölüm ve şubelerde bizler gizli olarak onlarla şahsi bir biçimde iletişim halindeydik. PYD, Suriye muhaberatı ve emniyet teşkilatı için büyük bir yardımcıydı. Rejim ile en yakın bağlar PYD Başkanı Salih Müslim ve PKK'nın askeri komutanlarından Bahoz Erdal ile yürütülüyordu" 

 ÖSO'YA KARŞI PKK KARTI: 
Şam'dan Kürt mahallesini PKK'ya teslim etme üzerine çalışma kararı almasının gerekliliği yönünde merkezi emirler geldi. Yine bu karar, Özgür Ordu'nun Kürt bölgelerinden birine girmesi durumunda emniyet teşkilatı ve askeriyenin PKK'ya yardım etmesini kapsıyordu. 

 ORDU BÖLGEDEN ÇEKİLDİ: 
Emniyet teşkilatı, nakliye için her tür aracı sağlamak suretiyle PYD ve PKK'nın güçlenmesine yardım etmeye başladı. İlerleyen süreçte Özgür Ordu tugaylarının Tıl Hamis ve Rasulayn bölgelerine yaklaşması üzerine rejim, tehlikenin yaklaştığını hissetti. Sonrasında emniyet teşkilatı, kan akmadan Kürt bölgelerinden çekildi" diye konuştu. 

 PKK'YA AYLIK 150 MİLYON LİRA: 
PKK petrol, gaz ve tesislerini koruyor ve Rimelan alanlarından ve Cezire bölgesindeki diğer benzer yerlerden petrol akışını güvenceye alıyordu. PKK Cezire bölgesindeki petrol ve gaz alanlarını korumasına karşılık aylık 150 milyon Suriye Lirası ve üyeleri için maaş olarak 80 milyon Suriye Lirası alıyordu 

 TÜM SİLAHLAR SURİYE'DEN: 
PYD ve PKK hafif silahlara sahipti. Suriye devriminin başlamasıyla Kandil, Suriye'de bulunan tüm mensuplarına Suriye'den gönderilen hafif silahları verdi" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 03:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153