banner171

Esed IŞİD'e kimyasal silah kullanmış

2013 yılında sivillere karşı kimyasal gazla saldıran Suriye ordusuyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Esed IŞİD'e kimyasal silah kullanmış
 Suriye ordusunun, IŞİD'e karşı kimyasal silah kullandığı iddia edildi. Haaretz gazetesi, Esad ordusunun birkaç hafta önce IŞİD'e karşı kimyasal silah kullandığını öne sürdü. Gazeteye göre, IŞİD'in Suriye hava üssüne düzenlediği saldırılardan sonra örgüte karşı kimyasal gaz kullanma kararı verildi.
Esad ordusu, 2013 yılında Suriye'deki siviller karşı da kimyasal silahlarla saldırmış ve binlerce kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından ABD Başkanı Barack Obama, Esad'ın kırmızı çizgiyi aştığını belirtmişti ancak Rusya'nın devreye girmesiyle Esad'ın elindeki kimyasal silahlar geri alınmıştı.

Batılı istihbarat kaynaklarına göreyse, Esad'ın elinde küçük miktarda da olsa hala kimyasal silahlar bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Esad'ın sivillere karşı kimyasal silah kullanarak iç savaşı bitirmeye hazırlandığını söylemişti.

İsrail'in Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, Tel Aviv yakınlarında bir konferansta konuşan Yalon, 'Suriye rejimi ateşkes esnasında sivillere karşı kimyasal silah kullanarak beş yıllık iç savaşı bitirmeye hazırlanıyor' ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Cenevre'de Suriye barış görüşmelerine rağmen, çatışmalar şiddetleniyor. Son bir haftadır Suriye ve Rus uçaklarının hava saldırılarında Halep başta olmak üzere binlerce kişi hayatını kaybetti. Uzmanlar Suriye'deki çatışmanın kırılgan olduğunu ve her an bitebileceğini bildiriliyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153