banner171

Fidan: Sabaha kadar çarpıştık

Darbe girişimi yaşananları ilişkin konuşan MİT Müsteşarı Hakan Fidan, “Sabaha kadar çarpıştık” dedi.

Fidan: Sabaha kadar çarpıştık
 Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, darbe girişimi gecesi yaşananlara ilişkin MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yaptığı konuşmayı yazdı.
Çevikcan, Fidan'ın 'Sabaha kadar çarpıştık' sözlerini başa çektiği yazısında şunları dile getiriyor: 

Başbakan'ın basın toplantısının ardından Başbakan’ın makam odasına doğru yöneldiğimizde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile karşılaştık. Sakalları uzamıştı. Yorgun, ancak gülümseyen bir ifadeyle ayaküstü sohbet etme imkânı verdi. Malum, MİT yerleşkesi, darbe girişimi gecesinin en zorlu kurumlarının başında yer aldı. Uzun saatler boyunca, helikopterlerin de yer aldığı karşılıklı bir çatışma ortamı yaşandı.

SABAHA KADAR ÇARPIŞTIK

“Geçmiş olsun” dediğimiz, “Nasıl bir geceydi?” diye sorduğumuz MİT Müsteşarı, “Sabaha kadar çarpıştık” yanıtını verdi.

Mücadelenin sonunda amaçlarına ulaştıklarını söyledi. “Sistematik operasyon bitti” ifadesini kullandı. Kendisiyle konuştuğumuz saatlerde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Akıncı Üssü’nde hâlâ tutuluyordu.

NOKTA OPERASYONLAR YAPILACAK

Fidan, sistematik operasyonun ardından artık “nokta operasyonlar” yapılacağını vurguladı. “Nokta atışlarla 1-2 saate tamamen biter” dedi.

“İstihbarat alınmamış mıydı?” sorumuzu yöneltirken, Başbakan Yıldırım’ın Fidan’ı çağırdığı haberi üzerine sohbetimiz sona erdi.

HABER ALDI, KARARGAHI BIRAKMADI

MİT Müsteşarı ile istihbarat konusunu konuşamadık, ancak Türkiye için bir kırılma noktası olan darbe girişiminden birkaç saat önce de olsa haberdar olan birinin olduğunu öğrendik. Bu isim, Genelkurmay Başkanı Akar’dı. Akar, 15 Temmuz günü, akşam üzeri 17.00 sıralarında girişimden haberdar olmuş, ancak Genelkurmay karargâhını terk etmek istememiş.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2016, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153