banner171

Gözaltına alınan 3 eski büyükelçi tutuklandı

Eski Başbakan Davutoğlu’nun dışişleri bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan ve 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün dış politika başdanışmanlığını yapan eski büyükelçi Balık ile görevden alınan büyükelçiler Fındık ve Babalı cezaevine gönderildi

Gözaltına alınan 3 eski büyükelçi tutuklandı
 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun dışişleri bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan ve 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dış politikabaşdanışmanlığını yapan eski büyükelçi Gürcan Balık ile görevden alınan büyükelçiler Ali Fındık ve Tuncay Babalı tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Balık, Babalı ve Fındık, emniyetteki işlemleri sonrasında Ankara Adliyesine getirildi.

Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Tutuklanmalarına karar verilen Balık, Babalı ve Fındık, Sincan Cezaevine gönderildi.

- 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün de danışmanıydı

Gürcan Balık, Davutoğlu'nun dışişleri bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapmıştı. Balık'ın, 2013'te Davutoğlu ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in görüşmesini ayarlayan kişi olduğu iddia edilmişti. Balık, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün dış politika başdanışmanlığını da yürütmüştü.

Tutuklanan Türkiye'nin eski 
Kanada Büyükelçisi Tuncay Babalı 17 Ağustos 2014'te, Türkiye'nin eskiKosta Rika Büyükelçisi Alı Fındık ise 11 Kasım 2015'te merkeze çekilmişti.

Büyükelçi Babalı, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından görevden alınmıştı. Fındık'ın da merkeze çekilmesinden bir süre sonra görevden alındığı öğrenilmişti. Kaynak : AA

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153