banner171

Gülen, o ülkede imparatorluk kurmuş!

FETÖ elebaşısı Gülen’in 170 ülkedeki yapılanması, hala tehlikenin ortadan kalkmadığını gözler önüne seriyor.

Gülen, o ülkede imparatorluk kurmuş!
 Din İşleri ve Vakıflar Bakanlığı eski danışmanı Adda Fellah, “Fethullah Gülen'in liderliğindeki FETÖ terör örgütü gibi yabancı dini görünümlü terör örgütlerinin Cezayir toplumunun içine inceden inceye sızdı”  sözleriyle bu konudaki endişesini dile getiriyor. Fellah'a göre bunun en büyük tehlikesi, Din İşleri ve Vakıflar Bakanlığı'nın denetim konusundaki zayıflığından faydalanarak, bu tarz FETÖ'lerin yardımlaşma ve eğitim gibi kapıların arkasına saklanarak siyasetin içine sızıyor olmaları.
Gülen'in Cezayir'deki finans imparatorluğu

9 Mayıs 2016 tarihinde El Aurassi otelde düzenlenen, Cezayir Türk Derneği kuruluş törenini yarıda bırakarak terk eden Cezayirli iş adamı ve El Diar gazetesinin sahibi Djemal Saadi, törenden ayrılma sebebi olarak, törene katılan ve Cezayir'de bulunan çoğu Türk iş adamının ciddi bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin başındaki AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı söylemlerde bulunmalarını göstermiştir.

FETÖ'nün Cezayir'deki okulları

2003 yılında, FETÖ'nün çoğu faaliyetlerini gerçekleştirdiği ve ikametgâh olarak da kullandıkları Barbaros adlı okulu Dely İbrahim'de kurdular. Muhabirimizin belediyede yaptığı araştırma sonucunda, bu okula yakın MEDYATİK ve El Bourdj firmaları ayrıca iki okul ve Cheraga'da FETÖ'ye bağlı kız öğrencilerin konakladığı yurt bulunuyordu. Aynı zamanda yine FETÖ'ye bağlı dil öğrenme kursuda bulunuyordu. Dünyanın bütün ülkelerinde yaptıkları gibi Cezayir'de de FETÖ örgütü, Türk hükümetin kurduğu Yunus Emre Enstitüsü'ne rakip olacak şekilde bir dil kursu açmıştı.

Barbaros okuluna verilen ruhsatta bir yabancı okul olduğu için sadece yabancı uyruklu öğrenciler kayıt olabiliyordu. Ancak okulun 2006 yılında Cezayirli öğrencileri de kaydettiği tespit edilince yetkililer tarafından kapatılmıştır.

FETÖ'nün güçlü silahı: Medya

2015 Ekim ayında kapatılan El Watan televizyon kanalının sahibi olan ünlü işadamı Djaafar SHELLİ ile yapılan röportaja göre, Cezayir'de bulunan GÜLEN örgütü mensuplarının 2015 başında kendisini ziyaret ederek, kendisine ortaklık talebinde bulunduğunu ancak kendisinin bunu şiddetle reddettiğini belirtti.

Aynı kaynağa göre, yapılan işbirliği teklifinden amaç MEDYATİK firması üzerinden Cezayir'de FETÖ'nün medyasını güçlendiren bir kanal kurmak ve aynı zamanda Türkiye'de FETÖ mensubu medya kanallarına da Cezayir'de büyük ve güçlü yatırımcılar bularak onların önünü açmaktı.

Vize işleri FETÖ'cü şirkete verildi

Türkiye'nin talimatları gereği, Cezayir'de Türkiye vizeleri özel bir şirkete devredildi. Bakanlığın bizzat önerdiği şirket yerine tescilli FETÖ'cü şirkete verildi. Yapılan araştırmada, İstihbarat ve Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı araştırma sonucu, vize işlemlerinin ingelsan Dış Ticaret firmasına verilmesi emredildi. Bu firmanın bir diğer özelliği ise Cezayir kamu kurumları ile resmi ticari ortak olmasıdır. 

MİLAT

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153