banner171

Günün en acı karesi Gaziantep'ten!

Gaziantep'te çöpten çıkardığı ekmek, meyve ve sebze parçalarıyla karnını doyurmaya çalışan Suriyeli genç kadının görüntüsü yürek sızlattı.

Günün en acı karesi Gaziantep'ten!
 Suriye’de iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan sığınmacıların sayısı iki milyonu aşarken, Gaziantep de sığınmacılardan en çok etkilenen kentlerin başında geliyor. Kente gelen Suriyelilerden genç bir kadının görüntüsü, savaşın acı gerçeğini gözler önüne serdi. Suriye’deki iç savaşta eşini kaybeden ve iki çocuğuyla birlikte Gaziantep’e gelen 22 yaşındaki iki çocuk annesi Suriyeli Amira isimli genç kadının çöp konteynerinden çıkardığı ekmek, sebze ve meyve parçalarıyla karnını doyurması yürekleri sızlattı.

 Suriye’nin Halep kentinden kaçıp Gaziantep’e gelen 22 yaşında olan Amira, kocasını kaybettiğini, 3 yaşındaki oğlu ve 6 yaşındaki kızıyla birlikte Türkiye’ye sığındığını söyledi. Kendisine bakacak kimsesi olmadığı için dilenmeye başladığını söyleyen Amira, kalacak bir yeri olmadığını, çocuklarını da kendisi gibi, sığınmacı olan Suriyelilere emanet ederek onlara çöp konteynerlerinden yiyecek toplamaya çalıştığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153