banner171

Güvenlik güçlerimizden göz yaşartan davranış

Teröristlere karşı yürütülen operasyonlarda gece gündüz görev yapan güvenlik güçlerimizin hassasiyeti herkesi duygulandırıyor..

Güvenlik güçlerimizden göz yaşartan davranış
 Doğu ve Güneydoğu'da PKK'lı teröristlere karşı devam eden süpürme operasyonları tüm hızıyla devam ederken, bölgeden tüm Türkiye'yi etkileyen görüntüler gelmeye devam ediyor. PKK-Vatandaş ayrımı yapılarak hassasiyetle süren operasyonlarda dikkat çeken anlar yaşanıyor. Diyarbakır Sur'da fotoğraflanan bu kare operasyonları gerçekleştiren askerve polisimizin hakkaniyetini gözler önüne serdi.

Güvenlik güçlerimiz Sur'da boş bir evde kullandıkları bir kaç şekerin ve çayın parasını fazlasıyla bıraktı. Para ile birlikte notta bırakan güvenlik güçleri, "Hakkınızı helal edin biraz şekerinizi kullandık, Gönül isterdi ki rahatça çayımızı beraber içelim (inşallah olacak) Türkiye cumhuriyeti" diyerek 10 TL bıraktı.

İşte o görüntü;

HARAM YEMEYEN ORDU...

Öte yandan güvenlik güçlerimizin bu davranışı Osmanlı döneminde yaşanan benzer birkaç örneği akıllara getirdi.

Bir tanesi Yavuz Sultan Selim döneminden... Yavuz sultan selim Osmanlı ordusu Mısır seferine giderken haliyle bağlık bahçelik yerlerden geçiliyordu. Salkım üzümler, olgunlaşmış türlü türlü meyveler vardı. Yavuz Sultan Selim,'in içine bir şüphe düştü. 'Acaba askerim sahibinden izinsiz üzüm ve elma koparmış olabilir mi?' diye düşünüyordu. Sorgulattı, heybeler, torbalar araştırıldı, asker üzerinde hiç bir iz bulunamadı. Padişah rahatlamıştı. El açıp dua etti: "Ey Allah'ım!.. Bana haram yemeyen bir ordu ihsan ettiğin için Sana şükürler olsun.Sonra Yeniçeri Ağası'na dönüp şunları söyledi: "Eğer askerlerim içinde bir tek kimse sahibinden izinsiz bir meyve koparıp yese idi, Mısır seferinden vazgeçerdim. Çünkü hay ağa, haram yiten bir ordu ile beldelerin fethimümkün olamaz!.."

YERİNE PARA BAĞLADI...

Bir diğeri ise Kanuni döneminden... 

Sefere çıkan Kanuni Sultan Süleyman ve ordusu bir Hristiyan beldesinden geçerken, askerlerden kimisi üzüm bağlarından geçti. Olgunlaşan üzümler susuzluktan dudağı çatlamış askerlerden biri dayanamayıp, sahibinin haberi olmadan bir salkım üzüm kopardı. Yerine de bir keseye koyduğu parayı bağladı. Üzümü de yedi.

Kaynak : Haber7

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 23:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153