banner171

HDP'liler açlık grevine devam ediyor

HDP'liler açlık grevine devam ediyor

HDP'liler açlık grevine devam ediyor
 

Cizre'de yaralılara ambulans gönderilmediğini ileri süren HDP'liler açlık grevine Meclis'te devam ediyor.

HDP'li milletvekilleri, Cizre'de bir apartmanın bodrum katındaki yaralı ve cenazelerin ambulansla alınması için başlattıkları açlık grevine TBMM'de devam ediyor.

HDP'li milletvekilleri Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir apartmanın bodrum katında aralarında yaralı halde bulunan 22 kişinin kurtarılması ve hayatını kaybeden 6 kişinin cenazesinin de ailelerine teslim edilmesi için İçişleri Bakanlığında başlattıkları açlık grevine Meclis'te devam etme kararı aldı.

''YAŞAM İÇİN AÇLIK GREVİNDEYİZ''

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana milletvekili Meral Danış Beştaş ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in greve devam ettiği TBMM'deki Grup Toplantı Salonuna Türkçe ve Kürtçe 'Yaşam için Açlık Grevindeyiz' yazılı dövizler asıldı.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada “Cizre'de bir bodrum katında bulunan cenazelerin ve aralarında ağır yaralıların da olduğu yurttaşların tahliye edilmesi noktasındaki insanlık trajedisine çekmek, hükümet yetkililerinin gerekli girişimleri yapmasını ve yaptırmasını sağlamak amacıyla başladıkları açlık grevine TBMM Grup Toplantı Salonumuzda devam etmektedir" denildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2016, 00:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153