banner171

Her aileye sosyal destek uzmanı geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''aile sosyal destek uzmanı projesi'' ile her ailenin bir aile hekimi gibi bir de sosyal destek uzmanı olacağını belirtti.

Her aileye sosyal destek uzmanı geliyor

Bakan Şahin, böylece ailelerin İzleneceğini  ve ailede bir risk varsa koruyucu ve önleyici tedbirlerle maliyeti daha büyük olayların önlenebileceğini söyledi.

Şahin, Bağcılar Belediyesinin ramazan çadırında iftar yemeğinin ardından yaptığı ''Sosyal Yaşam ve Ailede Kadın'' başlıklı konuşmasında, AK Parti'nin ''muhafazakar demokrat'' bir parti olduğunu, muhafaza ettikleri en önemli şeyin de güçlü aile ve birey olduğunu söyledi.

Aileye ''güçlü kadın, güçlü erkek ve güçlü çocuk'' olarak baktıklarını, aileyi güçlendirmek için de neler yapacakları konusunda çalıştıklarını anlatan Şahin, güçlü ve model aileyi politikalarının ana eksenine koyduklarını vurguladı.

Toplumsal sorunların temelinde parçalanmış aile olduğuna dikkati çeken Şahin, ''O zaman bize düşen şey, testiyi kırmadan, aile parçalanmadan onu koruyacak politika oluşturmak. Aileyi parçalanmadan güçlendirecek çalışmayı yapmalıyız'' dedi.

Kadına şiddet ve çocuk istismarı konusunda yapılan yasal düzenlemeler hakkında bilgi veren Şahin, ''Yaptıklarımız yeterli mi? Hayır. Şiddetin nedeni ne? Şiddet bir iletişimsizlik problemiyse koruyucu tedbirleri güçlendirmemiz gerekiyordu. Aile mahkemelerini kurduk, gerekli düzenlemeleri yaptık'' dedi.

Bakan Şahin, kız çocuklarının okullaştırılması ve birey olarak güçlenmesi için yapılan çalışmaları anlatarak, kadın ve erkek eşitliğine yönelik zihinsel dönüşümü gerçekleştirmek için de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hükümet programında da yer alan ''aile sosyal destek uzmanı projesi'' hakkında da bilgi veren Şahin, şöyle konuştu:

''Her ailenin bir hekimi var, herkes de gayet memnun. Aile hekimliği modelini, aile sosyal destek uzmanı modeline çeviriyoruz. Bu nasıl olacak? Hane bazlı yalnızca mali destek verdiğiniz zaman ailenin sorununu çözemiyorsunuz. İstediğiniz kadar para verin, alkolle mücadele eden bir baba varsa, o parayla daha çok alkol alıyor. Kumarla ilgili bir problemi varsa, daha çok kumar oynuyor. Bizim ne yapmamız lazım? Projeyle her ailenin bir sosyal destek uzmanı olacak. Bakanlıkta şu anda 1500 uzmanımız var. 4 bin civarında uzman alacağız ve bunları önce yetiştireceğiz. Bu uzmanlar hizmet içi eğitim alacak. Proje ile sosyal riski yüksek aileler başta olmak üzere 75 milyonu kucaklamayı hedefliyoruz. Sisteme ailelerle ilgili verileri gireceğiz. Babanın, annenin, çocukların durumu ne? Her şey sağlıklı gidiyorsa ne güzel. Ailede bir risk varsa koruyucu ve önleyici tedbirlerle, küçük küçük müdahalelerle maliyeti daha büyük olaylar önlenebilecek. Yeni modelde bunu hayata geçirdiğimiz zaman bu tür olayların tamamen kontrol altına alındığı yeni bir sistem oluşturacağız.''


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153