banner171

İkili görüşmede dikkat çeken detay!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Zagulba Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

İkili görüşmede dikkat çeken detay!
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının açılışına katılmak üzere dün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitmişti. Erdoğan, resmi temasları kapsamında geldiği Bakü'deki Zagulba Sarayı'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı.Erdoğan ve Aliyev,  tören kıtasını denetledi.     Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını "selam asker" diyerek selamladı.
Cumhurbaşkanlarının tören alanındaki yerlerini almalarının ardından  Türkiye ve Azerbaycan milli marşları çalındı.   Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Aliyev, askeri geçit  törenini izledi, el sıkışarak gazetecilere poz verdi.   Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat  Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı  İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve  Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu.  



Erdoğan ve Aliyev, daha sonra baş başa görüşmeye geçti. İki lider Yüksek Düzeyli  Stratejik İşbirliği Konseyi oturumu ile bazı anlaşmaların imza törenine katılacak  ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.İki lider, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi oturumu ile anlaşmaların imza törenine katılacak, ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153