banner171

İngiltere binlerce mülteciye kapısını açacak!

İngiltere Başbakanı David Cameron yaşanan mülteci krizi nedeniyle ülkeye binlerce Suriyelinin daha kabul edileceğini açıkladı.

İngiltere binlerce mülteciye kapısını açacak!
 Portekiz'in başkenti Lizbon'da mevkidaşı ile birlikte basının karşısına çıkan Cameron, İngiltere'nin halihazıda 5 bin Suriyeli mülteciyi kabul ettiğini belirtirken, krizin ulaştığı boyutları göz önünde bulundurarak binlerce Suriyeliyi daha kabul edeceklerini açıkladı.
Bodrum'da cansız bedeni karaya vuran Aylan'ın fotoğrafı tüm İngiliz gazetelerinde manşet olmuş, İngiliz hükümeti ve Başbakan cameron konuya yeteri ilgiyi göstermemekle suçlanmıştı. 

CAMERON: BİR BABA OLARAK ÇOK DERİNDEN ETKİLENDİM

Başbakan Cameron DHA muhabirinin fotoğrafını çektiği Bodrum'da sahilde cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Suriyeli Aylan için bir baba olarak çok derin üzüntü hissettiğini söyledi.

Cameron, Suriye lideri Esad'ın ve IŞİD kasaplarının Avrupa'ya geçmeye çalışan bu mültecilerin ölümlerinde en çok suçlanacaklar olduğunu ifade ederek "bu fotoğrafları kim görürse görsün bir baba olarak duygulanır. Türkiye'deki sahilde yatan küçük çocuğu gördüğümde çok derinden etkilendim" ifadelerini kullanmıştı. 

24 SAATTE 200 BİN İMZA

Diğer yandan İngiltere hükümetinin Suriyeli sığınmacılarla ilgili derhal harekete geçmesi çağrısıyla Independent gazetesinin hazırladığı imza kampanyasında 24 saat içinde 200 binin üzerinde imza toplandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2015, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153