banner171

Irak'ta bombalı saldırılar!

Irak'ta bombalı saldırılar!

Irak'ta bombalı saldırılar!
 

Irak'ın çeşitli bölgelerinde düzenlenen bombalı saldırılarda 52 kişi öldü.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yüksek güvenlikli Yeşil Bölge'nin 1 km uzağındaki Cedide semtinde bir alışveriş merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendi.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE REHİNE KRİZİ

Saldırganlar bombalı aracı patlattıktan sonra yakınlardaki Cehver adlı alışverişmerkezine girip en az 50 kişiyi de rehin aldı. Saldırıda 19 kişi hayatını kaybederken, 40'dan fazla kişi de yaralandı.

AP'nin haberine göre ölenler arasında en az 3 polis var. Polis yetkilileri AVM'de kontrolün sağlandığını ve tüm rehinelerin kurtarıldığını açıkladı. Burada 3 saldırgan öldürüldü.

BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

Bağdat'ın doğusundaki Nehrevan'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

KAHVEHANE

Aynı saatlerde Bağdat'a 80 km uzaklıktaki Diyala vilayetinde Mikdadiye'de gençlerin buluştuğu iki kahvehaneyi hedef alan iki intihar saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 26 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi de yaralandı. Saldırı sonrası Şii militanlar Mikdadiye'de 3 Sünni camisine saldırdı.

IŞİD ÜSTLENDİ

IŞİD, kendisine yakın sosyal medya hesapları üzerinden alışveriş merkezi ve Mikdadiye saldırılarını üstlendi. 

İŞTE O ANLAR!



TÜRKİYE'DEN KINAMA

Dışişler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bağdat'ta bir alışveriş merkezi ve Diyala vilayetinde gerçekleştirilen onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan terör saldırılarının kınandığı belirtildi. 

Dışişler Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "11 Ocak'ta Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir alışveriş merkezinde ve Diyala vilayetinde gerçekleştirilen ve onlarca kişinin ölümüyle yaralanmasına neden olan terörist saldırıları şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, dost ve kardeş Irak halkına ise başsağlığı diliyoruz. Türkiye, Irak'ın teröre karşı yürütmekte olduğu mücadeleye kararlılıkla destek olmayı sürdürecektir."

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2016, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153