banner171

IŞİD Türkmen kasabasına saldırdı

IŞİD Irak'ın Diyala iline bağlı Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Karatepe kasabasına ağır silahlarla saldırı başlattı. İkisi çocuk 10 kişi hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralandı.

IŞİD Türkmen kasabasına saldırdı
 Karatepe’de Peşmerge, Irak polisi ve gönüllü Şiilerden oluşan güvenlik güçleri ile IŞİD mensupları arasında yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle bölgede yaşayan 10 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Karatepe kolu güvenlik sorumlusu Mustafa Kemal Beg, “IŞİD tarafından rastgele atılan havan topu mermileri Karatepe'de 2'si çocuk 7'si asker olmak üzere 10 kişinin ölümüne, 16 kişinin de yaralanmasına neden oldu" dedi.
IŞİD mensupları kasabanın bir kilometre batısındaki Alisaray ve beşyüz metre kuzeyindeki Seyf Saad köylerini ele geçirdi ve Şii Türkmenlerin yaşadığı köylerden aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 30 kişiyi kaçırdı. IŞİD mensupları köylerde bulunan Şiilere ait camileri dinamit kullanarak havaya uçurdu.

Irak Ordusu Dicle Operasyonlar Komutanlığı, Karatepe kasabasında kontrolün şimdiye kadar Peşmerge ve polislerin elinde olduğunu belirtirken, savaş uçaklarının IŞİD mensuplarını hedef almaya başladığını da bildirdi.

Konuya ilişkin bir açıklama da peşmergeden geldi, IKYB'nin resmi sitesi PUKmedia'da yer alan habere göre adını açıklamak istemeyen ve Karatepe'de savaşan bir peşmerge subayı, Peşmerge kuvvetleri ile bölgedeki merkezi hükümete bağlı emniyet güçlerinin IŞİD'e karşı birleşerek karşılık vermesi sonucu IŞİD, Alisaray ve Seyf Saad köylerinden geri püskürtüldü. Çatışmalar sonucu 10 IŞİD mensubu öldürüldü.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Karatepe çevresindeki Hanekin ve Kifri'deki tüm Irak Türkmen Cephesi büro ve kuruluşlarına çağrıda bulunarak, sığınmacılara kapıların açılması ve gerekli yardımların sunulması talimatı verdi.

Reuters’a göre ise Karatepe'de yaşanan çatışmalarda 15 peşmerge öldürüldü.

Babil’e bağlı Curf El Sakhar’da çatışma sürüyor.

Başkent Bağdat'ın 60 kilometre güney batısındaki Babil'e bağlı Curf El Sakhar kasabasında da Irak ordusu ve gönüllü Şii milisler bölgeyi IŞİD'den temizlemek amacıyla operasyon başlattı.

Babil valilik sözcüsü Murad Bekri, "Havadan ve karadan yapılan operasyonlar sonucu güvenlik güçlerimiz IŞİD kontrolündeki kasaba merkezine bir kilometre kadar ulaştı ve buna karşı yüz kadar IŞİD militanı silahı bırakarak ve güvenlik güçlerine teslim oldu, birçok IŞİD militanı da Amiriyet Felluce'ye doğru kaçtı" dedi.

Babil Operasyonlar Komutanı Orgeneral Abdulhüseyin Baydani de IŞİD'in elindeki tüm bölgelerin geri alması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

IŞİD VİDEO YAYINLADI 

IŞİD, Curf El Sakhar bölgesinde hedef aldığı Irak ordusuna ait askeri konvoya yönelik saldırının videosunu yayınladı. Görüntülerde yaklaşık 10 zırhlı araçtan oluşan askeri konvoyun IŞİD saldırıları sonucu tamamen yok edildiği görülürken, saldırıda 20'ye yakın askerin öldüğü öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153