banner171

IŞİD'İN 1 NUMARALI HEDEFİ: CÜBBELİ AHMET

IŞİD'e Türkiye'de biat edenlerin, örgütün toplantılarını sosyal madya aracılığıyla yayanlandığı ortaya çıktı.

IŞİD'İN 1 NUMARALI HEDEFİ: CÜBBELİ AHMET

 IŞİD terör örgütüne Türkiye’de biat edenler, örgütün Selefi anlayışını toplantılar ve sosyal medya aracılığıyla aktarıyor.

Habertürk'ten Şefik Dinç, IŞİD'in yerli networkünün izini sürdü. Küçük bir masa ya da sehpanın ardında hararetli bir konuşmacı alaycı bir dille Türkiye’deki Müslümanların davranışlarını eleştiriyor. Arkasında dini kitaplar, dernek afişleri; masada anlattıklarını kaydeden akıllı telefonlar var. Terör örgütü IŞİD’in kafa kesme görüntülerinde kullanılan Hollywood’vari efektler burada yok ama dijital teknoloji, sosyal medyaya üretim yapmak üzere tam tekmil devrede. 

 

ORAL SEKS CAİZ Mİ, ÇOCUKLARI OKULA GÖNDEREN DİNDEN ÇIKAR MI

 

Görüntüye girmeyen izleyicilerin yönelttiği sorulara göre konuşmacı kâh “çocuklarını bilerek devlet okullarına gönderenlerin dinden çıkıp çıkmadığını” kâh “oral in caiz olup olmadığını” cevaplıyor. Aralarında Facebook’ta on binlerce fanı olan, videosu milyon kez izlenenlerin bulunduğu bu kimseler, son yıllarda adeta IŞİD’in Türkiye’deki ‘popstarları’ gibi örgütün fikirlerini yayıyor, ‘network’ünü oluşturuyor. IŞİD’e biat eden, örgüt yararına legal alanda faaliyet yürüten bu isimler, Türkiye’deki propaganda faaliyetlerini ağırlıkla sosyal medya, yasal dernek, internet siteleri ve açık toplantılarla yapıyor. Türkiye’deki İslam’ı ‘şirk’ olarak niteleyip giderek büyüyen bir kitlenin yaşam biçimini ‘Selefi’ anlayışla değiştiriyor.

İşte o dosya çalışmasından bir bölüm:

 

İDEOLOJİK ALTYAPI

 

Bu ortamlarda ‘Selefilik’ ise Irak’ta öldürülen El Kaide lideri El Zerkavi’nin fikri rehberi olan Muhammed El Makdisi ile Afganistan’da öldürülen Abdullah Azzam’ın görüşlerinden hareketle anlatılıyor. Faaliyetlerini ‘Tevhide Çağrı’ olarak niteleyen IŞİD biatçıları, örgüte destek niteliğinde çağrılar yapıyor. 

 

FİKİR BABASI MAKDİSİ

 

MUHAMMED el Makdisi ile Abdullah Azzam, uluslararası bir Radikal hareket yaratma fikrini ortaya atan isimler. IŞİD sempatizanları arasında Azzam’ın kitapları ilgi görüyor. Makdisi’nin de Türkiye’ye farklı tarihlerde geldiği ve başta İstanbul olmak üzere gittiği illerde toplantılar düzenleyip konuşmalar yaptığı belirtiliyor. Mezhepleri reddeden ve Şia’yı tamamen İslam dışında gören Selefiler, demokrasi ve parlamenter sistemi küfür olarak kabul ediyor. Selefilere göre farz kabul edilen bir ibadetin herhangi birini yapmamak koşulsuz kâfir olmak demek. Bu durumda da kâfirleri öldürmek, malları ve kadınları helal kabul ediliyor. Selefi anlayışta bir kabirde dua etmek de kâfirlik. IŞİD bu nedenlerle türbeleri havaya uçuruyor.

 

‘TÜRKİYE İÇİN SELEFİLİK TEHLİKESİ SÖZ KONUSU’

 

SELEFILIK üzerine araştırmalar yapan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Hilmi Demir, bu isimlerin Selefilerin görünen, popüler isimleri olduğunu söylüyor. Yasal şekilde dernek ve yayınevi çatısı altında yapılan faaliyetlerin, şiddetin teolojik dilini meşrulaştırdığını savunan Prof. Demir, durumu “Öğretileri Hambeli ve Vahhabi kökenden geliyor. Bu popüler isimler yaptıkları faaliyetlerle Selefiliği yayıyor. Bu, Türkiye’nin gelecekte çok uğraşacağı bir konu. Faaliyetlerle radikal, cihatçı örgütler için eleman bulmak, devşirmek daha kolay oluyor. Mevlânâ, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Halid-i Bağdadi gibi Sünniliğin binbir renginiAnadolu’da nakşeden insanlardan IŞİD gibi Selefi bir örgüte destek veren kimseler çıkar hale gelinmesini düşünmek gerekir” diye yorumladı.

 

1 NUMARALI HEDEF: Cübbeli Ahmet

 

IŞİD’e biat eden isimlerin bir numaralı hedefi, Cübbeli Ahmet Hoca. Ama pek çok İslami yazarı da ağır ifadeler kullanarak eleştiriyorlar. Sebep, Selefiliğe uymayan, aslında IŞİD’in aşırılıklarını eleştiren İslami anlayışa sahip olmaları. Ebu Enes bir konuşmasında, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Mahmut Ünlü’ye şöyle diyor: “Ey sapık adam. Seni tövbeye çağırıyoruz. Doğru yola gel. Böyle gidersen müşrik olarak öleceksin.”

 

CÜBBELİ: BUNLAR MÜSLÜMAN OLAMAZ

 

Selefilerin ağır sözler söylediği Cübbeli Ahmet Hoca ise bu kişilere ve IŞİD’e tepki gösteriyor. “Bunlara ‘Cihat yapıyorlar’ diyerek destek verenler cehennemliktir” diyen Ahmet Hoca, şunları söylüyor: “Bunlar Müslüman olamaz. Sokakta geçeni tara, sıraya dizerek tara, yak yık. Sakalı uzatmışlar, suratlarında meymenet yok. Dünyayı ehli sünnete düşman etmek için büyük birOyun ile karşı karşıyayız. Bunları ‘cihattır, mücahittir, şehittir’ diye düşünmeyin. Bunlar haricilerin devamıdır, cehennem köpekleridir. Hz. Ali’yi bile ‘Allah rızası için’ diye öldüren haricilerin devamıdır. Bunlar tekfircidirler. En büyük özellikleri kâfir damgası yapıştırmaktır.”

 







Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153