banner171

IŞİD'in Türkiye planı deşifre oldu

IŞİD'in Türkiye planı deşifre oldu

IŞİD'in Türkiye planı deşifre oldu
 

Terör örgütü IŞİD'in Türkiye'de yeni katliamlar planladığına dair istihbarat alındı. Örgütün eylem talimatı verdiği militanlarından dikkat çekmemek için taraftar kılığına girmelerini istediği ve eylem yapmak için ‘icazet almalarına gerek olmadığını’ bildirdiği ortaya çıktı.

Suriye'de koalisyon güçlerinin operasyonlarının sonrasında Türkiye'de eylemler yapan terör örgütü IŞİD'in yeni eylemler için çalışmalar yaptığı tespit edildi. İstihbarat raporlarında, IŞİD'e katılmak için seyahat eden yabancı teröristlere kimliklerini gizlemek amacıyla futbol taraftarı gibi giyinip hareket etmeleri talimatı verildiği bilgisine yer verildi.

Ayrıca, Karadeniz'deki bazı yerleşim yerlerinde görülen Suriyeli kişilerin, değerinin üzerinde para verip kamyonet almaya çalıştıklarını belirleyen istihbarat birimleri, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin de örgüt kadrolarına “eylemler öncesinde icazet almanıza gerek yok” talimatı vererek yol gösterdiğini tespit etti. 

Dikkat çekmemek için

İç çatışmaların yoğun biçimde yaşandığı Suriye'de kontrol ettiği bölgelerin bir bölümünü terk etmek zorunda kalan ve Suruç, Diyarbakır, Ankara ve ve İstanbul'da canlı bomba eylemleri gerçekleştiren IŞİD'in yeni taktikleri belirlendi. Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, istihbarat birimleri, özellikle IŞİD'e katılmak amacıyla yurtdışından gelenlerin kimliklerini gizlemek için yeni taktik belirlendiğini tespit etti. Milliyet'in edindiği bilgiye göre, IŞİD'e katılmak için Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu teröristlerin güvenlik güçlerinin dikkatini çekmemek amacıyla “futbol taraftarı” gibi giyinip hareket etmeleri talimatının verildiği belirlendi.

Takım formaları giyin talimatı

Aynı talimat kapsamında, yabancı uyruklu teröristlere sadece ülke genelinde hafta sonunda oynanacak futbol maçları kapsamında seyahat etmeleri, takım formaları giymeleri ve takımlara ait atkıları takmaları böylece daha kolay gizlenmelerinin sağlanmasının istendiği tespit edildi.

Ayrıca yürütülen istihbarat çalışmaları sırasında Şanlıurfa'dan gelen ve Suriyeli oldukları anlaşılan bazı şüpheli kişilerin Batı Karadeniz bölgesindeki bazı yerleşim merkezlerinde kamyonet almaya çaılştıkları tespit edildi. İstihbarat birimleri, bu şüphelilerin, satın almayı planladıkları kapalı kasa kamyonetlerin sahiplerine değerinden yüksek fiyat verdiklerini ve satın aldıkları araçları Şanlıurfa'ya götürmeye çalıştıklarıni belirledi.

İstihbarat raporlarında, bu araçların IŞİD tarafından Türkiye'de veya Suriye'de gerçekleştirilecek eylemlerde kullanılma olasılığı üzerine güvenlik birimleri uyarıldı.

Bağdadi'den saldırı talimatı

Bu arada IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin örgüt kadrolarına yönelik verdiği bazı talimatlar da ortaya çıktı. El Bağdadi'nin, Suriye'ye gidemeyen örgüt üyelerine yönelik “Suriye'ye hicret edemeyen Müslümanların bulundukları yerlerdeki kafirlere yönelik yapacakları saldırılar ile eylemlerle örgüte destek verebilecekleri ve düzenlenecek eylemler öncesinde ayrıca icazet alınmasına gerek kalmadığı” talimatlarını verdiği belirlendi.


Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153