banner171

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Meteorolojinin günlerdir yaptığı kar uyarısı için geri sayım başladı. Diyarbakır, Elazığ gibi doğu illerinde kar yağışı çoktan etkisini göstermeye başladı. Peki İstanbul için beklenen kar yağışı ne zaman başlayacak?

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?
 

Meteorolojinin günlerdir yaptığı kar uyarısı için geri sayım başladı. Diyarbakır, Elazığ gibi doğu illerinde kar yağışı çoktan etkisini göstermeye başladı. Peki İstanbul için beklenen kar yağışı ne zaman başlayacak?

Meteoroloji günlerce uyardı  ve  o gün geldi çattı.  Türkiye  Balkanlar üzerinden gelen soğuk  havanın   etkisine  giriyor.

Bugün Doğu bölgelerde devam edecek yağışlara  ilave  olarak, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen  yeni  bir soğuk  ve  yağışlı  havanın   etkisine  gireceği tahmin ediliyor. 

Yurdun  büyük  bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu  Akdeniz , Güneydoğu  Anadolu   ve Doğu  Anadolu 'nun güney  ve  batısında kuvvetli olmak üzere,  Akdeniz , Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri  ve  Güneydoğu  Anadolu 'nun güneyinde yağmur  ve  sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur  ve  kar şeklinde olması, rüzgârın Marmara  ve  Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Yağışların önümüzdeki hafta ortasına kadar ülkemizin kuzey, iç  ve  doğu kesimlerinde kar şeklinde  etkili  olmaya devam etmesi bekleniyor.

Doğu bölgelerimizdeki yağışların pazar gününden itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar çok kuvvetli  ve  yoğun kar şeklinde  etkili  olması beklenmektedir.

İstanbul 'da bugün kuvvetli kuzeyli rüzgarla  birlikte  yağan karla karışık yağmurun akşama doğru kar şekline dönüşmesi  ve  önümüzdeki hafta ortasına kadar kar yağışının  aralıklarla   etkili olması bekleniyor. 

Özellikle  pazartesi  ve  salı günleri Marmara'nın doğusu  ve  Batı Karadeniz kıyılarındaki kar yağışının yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının hafta sonundan itibaren yurdun kuzey kesimlerinden başlayarak, kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6 ila 10 C derece) azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Pazar ve Pazartesi günleri Marmara ve Kıyı Ege'de, Salı günü Karadeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli, önümüzdeki hafta başından itibaren Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridinin yükseklerinde hafif olmak üzere buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki düşüş, kuvvetli rüzgar ve kar yağışı sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, buzlanma ve don olayı, zirai don olayı) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

haber7

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2013, 10:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Biran Damla Yılmaz
Biran Damla Yılmaz - 8 yıl Önce

arkadaşlar sultangaziye ne zaman kar yağacak? çok merak ediyorum da biran önce yağmasını istiyorum. sultangazinin iç kısımlarına kar yağacakmı mesela uğur mumcu mahallesine? söyler misiniz lütfen :) bekliyorum...

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153