banner171

İstanbul'da koronavirüs toplantısı! Yeni kararlar açıklandı

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Yerlikaya başkanlığında yapılan toplantı sona erdi. Vali Yerlikaya, İstanbul'la ilgili alınan yeni kararları açıkladı. 60 yaş ve üstü çalışanlar, hamileler, kronik rahatsızlığı bulunanlar ve 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personeller evden çalışacak. Sanayi kesiminde çalışanlar sabah saat 07.00'de mesaiye başlayacak. Karar 9 Kasım Pazartesi'den itibaren uygulanacak.

İstanbul'da koronavirüs toplantısı! Yeni kararlar açıklandı
 Sağlık çalışanlarımızın çaba ve gayretlerini anlatmaya sözler yetmez. Bu tarihi görevi yerine getirenleri milletimiz takdirle anacak. Onlar bizim kahramanlarımız. 
Yine takdire şayan bir çalışmayı filyasyon ekibimiz gerçekleştiriyor. Onlar da bizim kahramanımız. 

Sayın Cumhurbaşkanımız dün yurt genelinde yeni bazı önlemler açıkladı. İçişleri Bakanlığımız konuyla ilgili genelge yayınladı. Artık bazı iş yerlerimizin çalışma saatleri 22'de sona erecek. 

Bugünden itibaren tüm kamu ve kuruluşlarımızda dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamını genişletiyoruz. 60 yaş ve üstü çalışanların, hamilelerin, kronik rahatsızlığı bulunanların, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personelin idari izinli sayılarak evden çalışabileceklerdir. Bunun dışındaki diğer personelimiz ise haftalık olarak dönüşümlü çalışacaklardır. 

Salgınla mücadelede İstanbul için olmazsa olmaz özel sektörde de kademeli ve esnek mesai uygulamasıdır. Sanayi kesiminde yaklaşık 1 milyon 200 bin çalışanımız var. Bu sektördeki tüm paydaşlarımızla toplantı yaptık. İşçi ve işveren sendikalarımız, meslek odalarımız, iş dünyası STK'larımız; tüm organize sanayi bölgelerimizin yönetimleriyle istişare ettik.


İŞ YERLERİ SAAT 22:00'DE KAPANIYOR

Erdoğan, alınan kararlarla ilgili "Paket servisi hariç lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi yerlerde hizmetler saat 22:00'de sona erecek" ifadelerini kullandı.

SANAYİ KESİMİNDE İŞBAŞI NE ZAMAN OLACAK?

Hepimiz için sağlığımız için sanayi kesiminde çalışanların sabah saat 07'de mesaiye başlaması kararı alındı. Bu karar 9 Kasım Pazartesi'den itibaren uygulanacaktır. 

Allah'ın izniyle hep birlikte önlemlere riayet ederek virüsü yeneceğiz. Salgının üstesinden birlikte geleceğiz.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2020, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153