banner171

İstanbul'da Okullar Tatil Mi,Kar Hangi Yolları Kapattı!

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı!

İstanbul'da Okullar Tatil Mi,Kar Hangi Yolları Kapattı!
 Meteoroloji'nin günler önce haber verdiği kar yağışı başladı. Büyükçekmece, Beylikdüzü, Hadımköy gibi İstanbul'un batısında kalan yerlerde saat 04.30 sıralarında kar yağışı görüldü. Kar yağışı İstanbulluları yolda yakaladı. Her iki köprüde de trafik yoğun. THY'nin bazı seferleri iptal oldu. Birçok ilde okullar tatil edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlara "Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısında bulundu.
Kar yağışı hafif şekilde devam ederken, park, bahçeler, yollar ve park halindeki araçlar beyaza büründü. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne ait karla mücadele ekipleri yollarda hazır bekletiliyor. Yetkililer kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz’de bugün öğle saatlerinden itibaren kar yağışı beklendiğini açıkladı. İstanbul’da kar yağışının bugün öğleden sonra ve yarın daha da kuvvetleneceğinin belirtilmesi yetkilileri alarm durumuna geçirdi.  

İstanbul Valiliği bir açıklama yaparak, kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için vatandaşlara “zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkmayın” çağrısında bulundu. Ayrıca, araçlarda zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmaları, trafik işaretlerine uyularak, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları istendi.

Topbaş: Hazırlıklıyız 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) dün düzenlediği basın toplantısında, İstanbulluları olası yoğun kar yağışına karşı uyardı. Topbaş, “Hazırlıklarımızı yapıp gerekli önlemleri aldık. Kent yaşamını olumsuz etkilememenin yolu, beraberce hareket etmektir. Kış şartlarında, hele kar ve yağmurlu havalarda trafiğe çıkanların çok daha dikkatli olması gerekmektedir” diye konuştu. Topbaş yaşlı, hasta ve hamile vatandaşlara karlı havalarda dışarı çıkmamaları ricasında bulunarak, “İstanbullular’ın desteğiyle kar yağışını kentte sıkıntısız bir şekilde atlatmayı arzu ediyoruz” dedi.

Kar lastiği uyarısı
Sürücüleri kar lastiği takmaları konusunda uyaran Topbaş, yoğun kar yağışında mümkün mertebe toplu taşıma araçlarının kullanılmasını önerdi. Topbaş, “Olası kar yağışına karşı 908 araç ve 2 bin 266 personelimiz hazır beklemektedir. Sokakta kalan insanlarımızın himayeye alınması çalışmaları yapıldı. 250 evsiz vatandaşımızı Metin Oktay Spor Tesisi’nde misafirimiz ediyoruz” bilgisini de verdi.    

Alınan önlemler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 3 bin 500 km’lik yol ağında tedbir aldı.Metrobüs ve otobüs seferleri artırılacak, 1200 ek sefer düzenlenecekİstanbul Şehir Hatları vapurları, yoğunluğa göre ek sefer yapacak.Trafik ekipleri, kış lastiği uygulamasıyla ilgili denetim yapılacak.82 ayrı noktada 2 bin ton solüsyon 220 bin ton tuz depolandı. Kritik kavşaklarda 40 kurtarıcı 24 saat bekletilecek.

THY'nin birçok seferi iptal

TÜRK Hava Yolları (THY) Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle bazı dış hat ve iç hat uçuşlarını iptal etti.

İptal edilen sefer saatleri şöyle;

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 10.40’ta Iğdır ,06.20’de Gaziantep, 07.15’te Diyarbakır, 06.55‘te Konya, 20.55 ve 22.25’te Kayseri, 20.30’da Elazığ, 06.50 ve 20.20’de Trabzon, 14.00 ve 18.00’da Ankara, 08.00,10.00 ve 16.00’da İzmir, 15.00 ve 18.15’te Antalya’ya yapılacak seferler iptal edildi.

Ankara Esenboğa Havalimanı’dan saat 01.00, 04.15, 16.00 ve 20.00’da, Gaziantep Havalimanı’dan saat 08.50 ve 22.40’ta, Diyarbakır Havalimanı’ndan saat 09.50’de, Iğdır Havalimanı’ndan saat 13.40’ta, Konya Havalimanı’ndan saat 08.55’te, Kayseri Havalimanı’ndan saat 23.00’da, Elazığ Havalimanı’ndan saat 23.00’da, Malatya Havalimanı’ndan saat 22.35’te, Adana Havalimanı’ndan saat 18.15’te Amasya Merzifon Havalimanı’dan saat 22 30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan saat 10.00,18.00 ve 21.00’da, Trabzon Havalimanı’dan saat 09.45, 22.50’de Antalya Havalimanı’ndan saat 17.00 ve 20.15’te İstanbul Atatürk Havalimanı’na yapılması planlanan seferler iptal edildi.

Dış hatlarda ise iptal edilen uçuş saatleri şöyle;

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yapılması planlanan saat 03.15 Meşhed, 19.25 Berlin-Tegel, 19.55 Amman, 19.45 Viyana, 19.50 Beyrut , 20.00 İslamabad, 20.25 Kopenhag, 21.00 Milano, 22.50 Bükreş seferleri iptal edildi.

Türk Hava Yolları (THY), Yolcularına mağdur olmamaları için uçuşuna gitmeden önce 444 0 849 aramaları gerektiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden verdiği kar yağışı başladı. İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı gün içerisinden şiddetini artırdı. THY, yurt içi ve yurt dışı 40 seferinin iptal edildiğini açıkladı. Kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. Yetkililer vatandaşlara 'mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın' ve 'toplu ulaşım araçlarını tercih edin' uyarısında bulundu.

ADIYAMAN

Kar yağışı nedeniyle Çelikhan-Adıyaman ve Çelikhan-Malatya kara yolu ulaşıma kapandı. İlçede 2 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle ilçeyi Adıyaman ve Malatya'ya bağlayan kara yolu ulaşıma kapandı. Bu arada, olumsuz hava koşulları dolayısıyla ilçe genelinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Ayrıca, ilçeye bağlı bazı köy yollarında da ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdare ekipleri kara yollarında, Çelikhan Belediyesi ekipleri de ana arterlerde yol açma çalışması yürütüyor.

AĞRI

Ağrı Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki köy ile yatılı ilköğretim bölge okulları ve taşımalı merkezi ilköğretim ve ortaöğretim okullarını tatil ettiğini açıkladı. Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il merkezine bağlı eğitim kurumları hariç; köyler ile YİBO'lar ve taşıma merkezi ilköğretim ve ortaöğretim okullarımız için 7-8 Ocak 2013 tarihlerinde (Pazartesi ve Salı günleri) iki gün süreyle, Tutak ve Hamur ilçelerimizde; ilçe merkezleri hariç, YİBO'lar ve taşıma merkezi ilköğretim ve ortaöğretim okullarımız 7 Ocak 2013 tarihinde (Pazartesi günü) bir gün süreyle, Eleşkirt ilçemizde ilçe merkezi ile bütün köy okulları 7 ocak 2013 tarihinde (pazartesi günü) bir gün süreyle tatil edilmiştir" denildi.

ARDAHAN

Ardahan Göle Kaymakamlığı'nca yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime birg ün süre ile ara verildiği bilirildi.  Alınan bilgiye göre, Göle Kaymakamlığı'nın ilçede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle aldığı karar uyarınca, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime tam gün ara verildi. Eğitime yarın yeniden başlanacağı belirtildi.

BAYBURT

Bayburt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre il ve ilçe merkezlerinde eğitime 7 Ocak 2013 tarihinde ara verildiği belirtildi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyaddin Babacan, il genelinde 165 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi. Şehir merkezinde 25 santimetreye ulaşan kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreyi bulduğu kentte, tatili fırsat bilen çocuklar kartopu oynayarak eğlendi. Karayolları 12. Bölge 121. Şube Kop Bakımevi Ekip Şefi Davut Uzunlu, cumartesi gününden itibaren etkili olan kar yağışının, görüş mesafesinde yer yer sıkıntı oluşturduğunu, buna karşın Kop Dağı mevkiinin trafiğe açıldığını belirtti.

BİNGÖL

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 272 köy yolu ulaşıma kapandı. İl merkezi ve ilçelerdeki bütün okullar tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre; merkez ilçede 73, Adaklı'da 32, Genç'te 55, Karlıova'da 37, Kiğı'da 25, Solhan'da 23, Yayladere'de 20 ve Yedisu ilçesinde 7 olmak üzere toplamda 272 köy yolu ulaşıma kapandı. Ayrıca, il merkezi ve ilçeler dahil tüm ilköğretim, ortaöğretim ve okul öncesi okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

BİTLİS

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 275 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, yolların ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için Bitlis merkez ile Tatvan ve Hizan ilçelerinde 2 gün, Mutki ilçesinde ise lise ve Yatılı İlköğretim Bölge Okullarının dışında, ilköğretim ve köy okullarında eğitime 1 gün ara verildiği ve kent merkezinde çalışan hamile kadınlar ile özürlülere de 2 gün idari izin verildiği ifade edildi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, kent merkezinde 1 metreye ulaşan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde yer yer 2 metreyi bulduğunu belirtti.

BURSA

Tüm yurdu etkisi altına alan olumsuz hava koşulları Bursa'da da etkili oluyor. Vatandaşlar ise kar yağışının bütün olumsuzluklara rağmen bereket olduğunu belirtti. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceği belirtildi. Özellikle bugün ve yarın etkili olacak kar yağışından dolayı hava sıcaklığı da düşecek.

DENİZLİ

Denizli-Antalya karayolunun Cankurtaran mevkisinde kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla kamyon ve tırlara geçiş izni verilmiyor, diğer araçların zincir taktıktan sonra geçişlerine müsaade ediliyor. Yurdu etkisi altına alan kar yağışı, Denizli'nin yüksek kesimlerinde de etkili oldu. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi dolayısıyla Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran mevkisinde görüş zaman zaman 10 metreye kadar düştü. Sabah saatlerinde buzlanma nedeniyle trafik kontrollü olarak sağlanıyor.

DÜZCE

Düzce'de kar yağışı nedeniyle 43 köy yolu ulaşıma kapandı. Düzce İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gece saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı nedeniyle il merkezinde ile ilçelere bağlı 43 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, Yığılca ilçesindeki 15, Kaynaşlı ilçesindeki 13, Cumayeri ve Akçakoca ilçesindeki 10, Gölyaka ilçesindeki 3 ve Gümüşova ilçesindeki 2 kapalı köy yolunun açılması için çalışma yürütüyor.

ERZİNCAN

Erzincan'da son iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı sebebiyle Erzincan'da okullara bir gün ara verilirken, ekipler karla mücadele çalışması yapıyor. Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Erzincan çevresinde Erzincan-Erzurum karayolu TIR'ların kaynaması sonucu tek şerit üzerinden yol veriliyor. Erzincan-Gümüşhane D–100 ve Erzincan-Sivas E–80 karayolunda ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmezken, küçük araçlar ise zincirsiz bırakılmıyor.

ERZURUM

Erzurum- Bingöl, Erzurum- Muş kara yolu tipi ve kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Erzurum'da 633 köye de ulaşım sağlanamıyor. İl genelinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süre ile tatil edildi. Kar ve tipi Erzurum'da günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Gece saatlerinde başlayan ve etkisini artıran tipi nedeniyle Erzurum- Bingöl, Erzurum- Muş karayolları ulaşıma kapandı. Bölge Trafik ekipleri Erzurum Yıldızkent mevkiinden araçların Bingöl istikametine gidişine izin vermiyor. Hınıs ilçesinden de Muş yönüne gidecek araçlar bekletiliyor.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de kar yağışı dolayısıyla 277 köy yolu ulaşıma kapandı. Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yaptığı açıklamada, merkez ilçeye bağlı 77, Kelkit'te 67, Şiran'da 52, Torul'da 36, Köse'de 13 ve Kürtün ilçesinde 32 olmak üzere toplam 277 köy yolunun kar yağışına bağlı olarak ulaşıma kapandığını söyledi.

HAKKARİ

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 89 köy yolu ulaşıma kapanırken, Hakkari-Çukurca-Şırnak karayollarının da kar yağışı ve çığ nedeniyle ulaşıma kapandığı, karayolları ekiplerinin kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalara başladığı bildirildi. Hakkari Belediyesi ise kapanan 15 mahalle yolu ile ana arterleri açmaya çalışıyor. Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının 66 santimetreyi bulduğu kentte, yağışın yarın da sürmesinin beklendiğini kaydetti.

İSTANBUL

İstanbul'da sabaha karşı şehrin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde kent genelinde etkili olmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde aralıklarla yağan ve özellikle İstanbul'un Anadolu yakasında etkili olan kar, Avrupa yakasında da etkisini artırdı. Kar yağışının öğle saatlerinde etkisini artırması bekleniyor. Anadolu yakasında Çamlıca, Altunizade, Üsküdar ve Beykoz'da, Avrupa yakasında Başakşehir, Zeytinburnu, Sarıyer, Beşiktaş başta olmak üzere kentin neredeyse tamamında kar yağışı sürüyor. Sahil kesimlerinde yağışın sulu kar şeklinde olduğu, Beykoz'da kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı gözlendi.

KAYSERİ

Kayseri'de devam eden yoğun kar yağı nedeniyle 146 köy yolu ulaşıma kapandı. İl genelinde 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, kent merkezinde 5 santimetreyi geçti. Etkisini yüksek kesimlerde daha çok hissettiren kar, özellikle ulaşımı olumsuz etkiledi. Özellikle köy yollarında ulaşımda ciddi problemler yaşandı. İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, 146 köyün merkezlerle bağlantısı kesildi. Ekipler, yolların açılması için çalışmalara devam ediyor. Kenti diğer şehirlere bağlayan yollarda ise olumsuzluk yaşanmazken, sürücülerin tipi ve buzlanmaya karşı dikkatli seyretmesi istendi.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nın bulunduğu Demirköy ilçesinde başlayan kar yağışı, zaman zaman tipi şeklinde devam ediyor. Yağış nedeniyle Mahyatepe'de kar kalınlığı kısa sürede 10 santimetreye ulaştı.

KÜTAHYA

Kar yağışı ve tipi sebebiyle iki TIR'ın çarpışmasının ardından kapanan Kütahya - Afyonkarahisar karayolu, 3 saatlik çalışmanın ardından trafiğe açıldı. Yoğun kar yağışı ve kazalar nedeniyle karayolunun 16 ile 50 kilometreleri arasında onlarca araç yolda kalmıştı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Araç trafiğine kapatılan karayolunun 45. kilometresinde LPG yüklü 34 DK 0829 plakalı TIR'a 35 ELU 27 plakalı oksijen yüklü bir başka TIR çarptı. LPG tankerinde gaz kaçağı meydana geldi.

MUŞ

Muş İl Özel İdare Genel Sekreterliği Köy Yolları Şube Müdürü Fesih Çakır yaptığı açıklamada, il genelinde 262 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi. Ekiplerin sabah saatlerinde yol açma çalışmalarına başladığını ancak yüksek kesimlerde fırtına nedeniyle açılan yolların kısa sürede yeniden kapandığını belirten Çakır, ''Bu nedenle ekiplerimiz zor koşullarda çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşımızın bu konuda biraz sabırlı olmalarını istiyoruz. Kar yağışının durması halinde kısa sürede ulaşıma kapalı durumdaki tüm köylerimizin yolunu açacağız'' dedi.

RİZE

Rize'nin yüksek kesimlerinde geceden bu yana etkili olan kar yağışı 20 köy yolunu araç ulaşımına kapattı. Rize'de etkili olan kar yağışı sonucu Rize'nin İkizdere İlçesi'nde 20 köy yolunun araç ulaşımına kapandığı bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre yar yağışının Salı günü etkili arttıracağı Rize'nin Merkez ilçesi dahil tüm ilçelerinde etkisini göstereceği öğrenildi. Rize Valiliği'nden yapılan yazılı uyarıda soğuk hava ve kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklara karşı kış tedbirlerinin alınması istendi.

SAKARYA

Sakarya'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiliyor. Kar nedeniyle il genelinde bazı köy yolları ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı greyderler kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışı D-100 kara yolu ve TEM otoyolunun Hendek ilçesi kesiminde etkili oluyor. Karayolları ekipleri, yolları açık tutmak için kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

TRABZON

Trabzon'da dün geceden bu yana iç kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle 34 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Trabzon İl Özel İdaresi'nden  alınan bilgiye göre, il genelinde 34 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Köprübaşı'nda 1, Çaykara'da 5, Şalpazarı'nda 8, Araklı'da 10 ve Maçka'da 10 köy yolu ulaşıma kapanırken, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için 9 ekip çalışmalarını sürdürüyor.

VAN

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 750 köyle ulaşım sağlanamıyor. Bitlis merkez ile Tatvan ve Hizan ilçelerinde 2 gün, Mutki ilçesinde ise YİBO dışındaki ilköğretim ve köy okullarında eğitime 1 gün ara verilirken, hamile ve özürlü personele 2 gün idari izin verildi. Van İl Özel İdaresi Karla Mücadele biriminden alınan bilgiye göre, kentte dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle 124 köy yolu ulaşıma kapandı.

ZONGULDAK

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde vatandaşlar sabah kar örtüsü ile uyandı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olurken, Zonguldak Ereğli yolu büyük araçların geçişine kapatıldı. Ereğli şehir merkezinde başlayan kar yağışı sonrasında ortaya kart postallık görüntüler çıktı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2013, 12:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
senanur ünver
senanur ünver - 11 yıl Önce

istanbulda yarın okullar tatilmi

senanur ünver
senanur ünver - 11 yıl Önce

istanbulda yarın okullar tatilmi

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153