banner171

İşte Bylock'taki gizli sevgili...

Pınar Y. telefonuna ByLock’u, halen firarda olan Ordu eski İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı’nın mesajlaşmak için yüklediğini, aşk yaşadıklarını iddia etmişti.

İşte Bylock'taki gizli sevgili...
 Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, İzmir’de yaşayan psikolog 29 yaşındaki Pınar Y.’nin telefonunda, örgütün gizlilik içerisinde haberleşmesini sağladığı ByLock çıkmış, Pınar Y. telefonuna ByLock’u, halen firarda olan Ordu eski İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı’nın mesajlaşmak için yüklediğini, aşk yaşadıklarını iddia etmişti. Evli olan eski emniyet müdürü firari Kırmacı'nın, daha önce Pınar Y. ile birlikte Viyana'da tatil yaptıkları belirtilmişti. Pınar Y. ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.
Yeni Asır'ın haberine göre "Benim FETÖ ile bağım yok" diyen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Pınar Y.'nin Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki görevinden açığa alındığı öğrenildi. Polis Pınar Y.'nin inkar etmesine rağmen, 'yasak aşk' itirafını FETÖ üyeliğini gizlemek için ortaya atmış olma ihtimalini de araştırıyor. Öte yandan, yaşadığı olayların ardından Pınar Y.'nin arkadaşlarına, "Büyük çöküntü yaşıyorum. Artık benim de bir psikoloğa ihtiyacım var" dediği öğrenildi. Yunanistan'a kaçan Kırmacı'nın ise benzin istasyonu işlettiğine dair net olmayan bilgiler alındığı iddia edildi.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, daha önce Ordu'da görev yapan ve İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nde çalışan psikolog Pınar Y.'nin telefonunda ByLock tespit edildi. Ordu Savcılığı'nın talimatıyla İzmir polisinin gözaltına aldığı Pınar Y. Ordu'ya götürüldü.

ByLock kullandığı için gözaltına alınan psikoloğun, FETÖ'den her yerde aranan Ordu eski Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı'nın sevgilisi olduğu ortaya çıktı. Yiğit, evli eski emniyet müdürü ile yasak aşk yaşadığını söyledi.

BARDA TANIŞTIK, İLTİFAT MESAJLARI ATIYORDU

DHA da daha önce Pınar Y.'nin savcılık ifadesini duyurmuştu. Pınar Y. savcılık ifadesinde, 2011’de üniversiteyi bitirdikten sonra Ordu’ya geldiği, bir kamu kurumunda Ordu’da çalıştığı, yakın kız arkadaşlarının dönemin Ordu İl Emniyet Müdürü olan Hakan Kırmacı ile kendisini bir barda tanıştırdığını, daha sonra barda buluşmaya devam ettiklerini söyledi. Pınar Y. Mart 2014’te de akıllı cep telefonu aldığını belirterek, "Benim FETÖ ile alakam yok. Ben memur olarak Ordu’da çalışıyordum. İlk defa akıllı telefonum oldu, onunda kurulumunu Hakan yaptı. O zaman kendisi mesajlaşmak için ByLock yüklemiş. Oradan yazışalım diyordu. İlk mesajında bana iltifat, taciz mesajları gönderiyordu. Sonra arkadaş olduk, evime gidip geliyordu. İlişkimiz böylece sürdü. Ben makamına gidiyordum. Bara gidiyorduk ama Hakan alkol almıyordu. Viyana’ya gittik orada 9 gün kaldık. Beraber olduk, ilişkimizde oldu, masrafları Hakan karşıladı.

'GÖSTERİŞ OLUR' DİYE CAMİYE GİTMİYORMUŞ...

Namaz kıldığını ilk Viyana’da gördüm, sokakta seccade serip namaz kıldı. Dini duygularının açıktan görünmesini istemiyor, sosyalist görünüyordu. Camiye neden gitmediğini sorduğumda, gösteriş olur diye gitmediğini söylüyordu" dedi.

BYLOCK’TAN 55 KEZ MESAJLAŞTI

Pınar Y., Nisan 2014’te Ordu’dan İzmir’e dönerek memleketine yerleştiğini, Hakan Kırmacı ile görüşmeyi İzmir’de de sürdürdüğünü, 9 ay görüşüp birlikteliği olduğunu, daha sonradan da ayrıldıklarını belirterek FETÖ ile bağlantısı olmadığını savundu. ByLock’tan 55 kez mesajlaştığı belirlenen Pınar Y., mesajları Hakan Kırmacı’ya yazdığını da kaydetti.

SORUŞTURMA SÜRÜYORDU

İfadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Pınar Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Pınar Y.’nin FETÖ üyesi olup olmadığı ve örgütle bağlantısının bulunup bulunmadığı ile ilgili soruşturma da halen sürüyor.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’nden merkeze alındıktan sonra emekliliğe ayrılan Hakan Kırmacı hakkında FETÖ operasyonları kapsamında 26 Temmuz 2016’da yakalama kararı çıkarılmıştı. Halen firarda olan Hakan Kırmacı’nın Yunanistan’a kaçtığı tespit edildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2017, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153