banner171

İtiraf gibi açıklama

Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş'un, işe gitmeden Çankaya Belediyesi'nden maaş almasına ilişkin açıklaması kimseyi tatmin etmedi

İtiraf gibi açıklama
 Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş'un Çankaya Belediyesi'ne uğramadan maaş aldığı iddiasına üç gün sonra yanıt geldi. Mimarlar Odası yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada 'Devlet memurları da meslek kuruluşlarında çalışabilir' denildi. Ancak Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez'in Çankaya Belediyesi'ne verdiği soru önergesiyle gündeme gelen "Tezcan Karakuş bankamatik memuru mu?" iddiasına açıklık getirilmedi. Ankara Mimarlar Odası Yönetim Kurulu yaptığı açıklama "TMMOB ve Mimarlar Odası anayasanın 135. maddesine göre kaynağını anayasadan alan bir meslek kuruluşudur. Yönetim kurulu üyelerinin tamamı, Anayasal güvence ile kamu görevi yapmaktadırlar. Mimarlar Odası Ankara Şubesi yönetim kurulu üyelerinin tamamı ise herhangi bir ücret almadan Oda'daki görevlerini gönüllülük esasına göre sürdürmektedirler. Devlet Memurları kanununda Anayasal bir kuruluş olan meslek kuruluşunda görev alınmasını kısıtlayan herhangi bir düzenleme yoktur" denildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Tezcan Karakuş'un memuriyetten ve oda başkanlığından derhal istifa etmesi gerektiğini vurguladı. 


YÜZÜ OLAN İSTİFA EDER 
Başkan Gökçek "Milletin hakkını savunduğunu iddia eden bir kişinin meslek hayatında dürüst olması lazım. Hem devletten maaş alacaksın hem işe gitmeyeceksin hem de milletin hakkını koruyorum diyeceksin. Geçiniz efendim bunları. İnsanda yüz olur. Burada yapılacak tek onurlu hareket memurluk ve oda başkanlığından istifa etmektir" dedi. 

FACEBOOK'TAKİ SAYFASINDA OLUMSUZ YORUMU SİLDİRDİ
CHP'li Çankaya Belediyesi'nde işe gitmeden maaş aldığı iddia edilen Tezcan Karakuş Candan kişisel Facebook hesabından kendisi ile ilgili bir haberin paylaşımında bulundu. Yapılan paylaşıma Tezcan Karakuş'un bazı arkadaşları destek yorumları yaparken Abdullah Yıldırım isimli bir vatandaş, "Yıllarca çalışmadan maaş almışsın belgeleriyle ispatlandı" yorumu yaptı. Karakuş'un sayfasındaki paylaşımları arasında yer alan destek yorumları silinmezken sadece Yıldırım'ın yaptığı olumsuz yorum silinmesi dikkat çekti. 

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153