banner171

Kabinenin en genç ve en yaşlı bakanı kim?

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'in yaş ortalaması, 64. Hükümet'teki gibi 52 oldu

Kabinenin en genç ve en yaşlı bakanı kim?
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 65. Hükümet'in en genç ismi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, en yaşlısı ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu.
 
Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni kabinede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak yer bulan Kaya, 35 yaş ile Bakanlar Kurulu'nun en genç üyesi oldu.
 
Kaya'yı, 38 yaş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve 39 yaş ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, takip etti.
 
Kabinenin en yaşlı bakanı ise uzun süredir bu görevi yürüten 67 yaşındaki Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu oldu.
 
65. Hükümet'in yaş ortalaması da 64. Hükümet'teki gibi 52 olarak belirlendi.
 
60 yaşındaki Binali Yıldırım'ın başbakanlık yaptığı kabinede, 40-50 yaş aralığında, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, 50-60 yaş aralığında ise Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Numan Kurtulmuş, Veysi Kaynak ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yer aldı.
 
Kabinede, 60-70 yaş aralığında ise Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bulunuyor. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153