banner171

Kandil'de 100 terörist öldürüldü

Kandil'e yapılan hava harekatında 90-100 terörist öldürüldü

Kandil'de 100 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) PKK'nın Kandil'deki kamplarına yönelik düzenlenen hava harekatının ayrıntıları açıklandı.  

Genelkurmay'ın açıklamasına göre, Kuzey Irak'a düzenenen operasyonlada 90-100 terörist öldürüldü, 80 teröristinde yaralandı. 

Açıklamada, operasyonları amacının 'bölücü terör örgütü unsurlarını etkisiz hale getirmek ve PKK'nın fiziksel alt yapısını tahrip etmek' olduğu açıklandı. 

İŞTE VURULAN HEDEFLER

Genelkurmay'ın yaptığı açıklamaya göre, gün gün vurulan bölgeler şöyle:

- 20 Ağustos 2011 tarihinde, Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgesinde tespit edilen 13 hedef,

- 21 Ağustos 2011 tarihinde, Kandil, Gara, Zap ve Metina bölgelerinde tespit edilen 4 hedef,

- 22 Ağustos 2011 tarihinde ise Zap, Hakurk, Avaşin-Basyan ve Kandil bölgesinde tespit edilen 7 hedef etkili olarak vurulmuştur.

349 HEDEFE YOĞUN ATEŞ 

Açıklamada, 17-22 Ağustos arasındaki operasyonlara ilişkin ayrıntılar ise şöyle aktarıldı:

En gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemleri kullanılarak, 17-22 Ağustos 2011 tarihlerinde icra edilen hava harekâtında;

-132 hedefe, 102 sorti ile, modern ve klasik mühimmatın kullanıldığı başarılı taarruzlar gerçekleştirilmiş,

- Hasar kıymetlendirmesi ve hedef tespiti maksadıyla 24 sorti keşif uçuşu icra edilmiştir.

4.Ateş üslerinde konuşlu topçu birliklerince 349 hedef yoğun olarak ateş altına alınmıştır.

5.Harekâtın sevk ve idaresi Genelkurmay Başkanlığınca; icrası Hv.K.K.lığı (2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı-Diyarbakır) ve K.K.K.lığının sınıra yakın ateş üslerinden sağlanmıştır. 

SİVİLLER KORUNMUŞTUR

Operasyonlarda bölgede yaşayan sivil halkın korunduğu da belirtilen açıklamada, hedeflerin nasıl belirlendiği de aktarıldı:

"Ateş altına alınan hedefler, ayrıntılı bir analiz sonucu tespit edilmiş, defalarca doğrulanmış ve sivillerin yaşadığı meskun mahal olmadıkları kesinlikle tespit edildikten sonra hedef listesine dahil edilmiştir."

KESİN SAYI YOK

Operasyonlarda 73 barınak, 6 sığınak, 18 mağara, 8 depo, 14 tesis/bina, 1 cephanelik, 9 uçaksavar mevzii, 3 kontrol noktasının etkili olarak vurulduğunu açıklayan TSK, operasyonlarda ölen teröristlerin sayısına ilişkin de kesin bir bilginin bulunmadığını açıkladı:

"Bu aşamada etkisiz hale getirilen terörist sayısını kesin olarak ifade etmek mümkün olmamakla birlikte, elde edilen ilk bilgilerden; hava taarruzunun teröristler üzerinde baskın tesiri yarattığı, 90-100 teröristin etkisiz hale getirildiği, 80’den fazla yaralı teröristin bölgedeki hastaneler ve köylere taşındığı, çok sayıda terörist ile temasın kesildiği, çok sayıda teröristin yerel sivil halkın bulunduğu köylere kaçarak halkı canlı kalkan olmaya zorladığı öğrenilmiştir."

BASIN MENSUPLARI ENGELLENİYOR

Açıklamada, "basın mensuplarının ve yerel halkın girişinin bölücü terör örgütü tarafından engellendiği, bu hususun bölgedeki gerçek zayiat ve hasarı gizlemeye yönelik olduğu, temas kurulamayan teröristlerin ise örgütten kaçmış olabilecekleri" de belirtildi. 

ÇUKURCA KATİLLERİ YAKALANDI

Genelkurmay, Kandil operasyonlarıyla eş zamanlı yapılan yurtiçi operasyonlarda ise 5 teröristin etkisizi hale getirildiğini, ölen teröristlerin 17 Ağustos'ta Çukurca'daki hain pusuyu düzenleyen gruptan olduklarını da açıkladı.

OPERASYONLAR SÜRECEK

TSK, Kuzey Irak ve yurtiçi operasyonların da devam edeceğini duyurdu.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153