banner171

Karın okulları tatil ettiği il ve ilçeler

Türkiye'yi yeniden etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava eğitimde de aksaklıklara yol açıyor. Kar nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

Karın okulları tatil ettiği il ve ilçeler

Van

Van-Çatak karayoluna sabah saatlerinde düşen çığın iletim hatlarını koparmasıyla elektriksiz kalan ilçe merkezi ve köylerdeki okullar yarın tatil edildi.

Kaymakam Ahmet Demirci, elektrik kesintisi sebebiyle ilçe merkezi ve köylerdeki okulların perşembe günü için tatil edildiğini kaydetti.

Öte yandan Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, eğimli bölgeler için çığ uyarısında bulundu.

Sivas

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarından dolayı bugün merkez, merkeze bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiği hatırlatıldı. Hava koşullarının yeniden değerlendirilmesi sonucu yarından itibaren merkezde eğitim -öğretime devam edilmesinin, merkeze bağlı belde ve köylerde ise 1 gün daha eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı açıklandı.

Bu arada Yıldızeli ilçesinde 1 gün, Hafik'te 2 gün eğitime ara verildiği, Şarkışla, Koyulhisar ve Suşehri ilçesinde ise 1 gün taşımalı eğitim yapılamayacağı bildirildi.

-Tokat-

Tokat'ın Turhal ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve ortaöğretim okullarında eğitime 2 gün ara verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, ilçede dün akşamdan itibaren kar yağışının etkili olduğu belirtilerek Kaymakam Mehmet Ünlü başkanlığında toplanan İlçe Hıfzısıhha Kurulunun, Turhal merkez ve köy ilköğretim okulları ile orta dereceli okulların yarından itibaren 2 gün tatil edilmesini kararlaştırdığı kaydedildi.

Muş

Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş merkez ve ilçelerinde 9-10 Şubat tarihlerinde okullar tatil edildi.

Merkeze bağlı 350 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirten Muş Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, yolların açılmasıyla eğitimin devam edeceğini söyledi.

Muş merkez ve ilçelere bağlı köylerde yoğun kar yağışının aralıksız devam ettiğini belirten Vali Kılınç, özel idare şefliğine bağlı ekiplerin aralıksız bir şekilde çalıştığını söyledi. Kılınç, “Ekipler yol açma çalışmalarına devam ediyor. Yollarımız açıldıktan sonra eğitime kaldığı yerden devam edilecek. Kar yağışının böyle devam etmesi ve eğitimi engellemesi halinde süreç yeniden değerlendirilip gerekirse eğitime verilen ara uzatılabilir.” dedi.

Şırnak

Şırnak'ta eğitime bir gün ara verildi.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde ilköğretim ve liselerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Kıklareli

Kar yağışı nedeniyle Kırklareli'nin Demirköy, Kofçaz ve Vize ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Kırklareli Milli Eğitim Müdür Vekili Yasin Özdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demirköy, Kofçaz ve Vize ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 1 gün ara verildiğini söyledi.

Öte yandan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 10, Demirköy ilçesine bağlı 13, Kofçaz ilçesine bağlı 15, Pınarhisar ilçesine bağlı 4, Vize ilçesine bağlı 9 olmak üzere 51 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kırklareli Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de kar kalınlığının 50 santimetre olduğu Dereköy Sınır Kapısı'nın ulaşıma kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının eksi 8 derece olduğu kent merkezinde, kar yağışının iki gün daha devam edeceğini bildirdi.

Hakkari

Hakkari'de dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle şehir merkezinde taşımalı eğitim, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde ise ilk ve orta dereceli bütün okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Bitlis

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yoğun kar yağışı ve ulaşımdaki aksamalar sebebiyle okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu. Korkmaz, yarın için ise ilerleyen saatlerde durum değerlendirmesi yapılacağını belirti.

Malatya

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle Malatya merkez, Doğanşehir, Pütürge, Yeşilyurt ve Akçadağ ilçeleri 2 gün, Arapgir 3 gün, Arguvan, Darende, Hekimhan, Kale, Kuluncak ve Yazıhan'da okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Battalgazi ilçesinde kar tatil kararı alınmadı. Diğer yandan kar nedeniyle Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından spor müsabakaları da 2 gün ertelendi.

Bu arada, Malatya Valiliği'nin aldığı karara göre, kamu kuruluşlarında çalışan hamile, engelli, kalp ve böbrek yetmezliği ile tansiyan hastalarının da 8 Şubat Çarşamba ve 9 Şubat Perşembe günü idari izinli sayılmaları kararı alınmıştı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girmesi ve kar yağışı ile birlikte buzlanma ve don olayı meydana gelebileceği Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarından anlaşılmaktadır. Bu nedenle İl merkezindeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli kamu personelinin 08-09 Şubat 2012 tarihlerinde idari izinli sayılmaları, ilköğretim ve liselerinde iki gün süre ile tatil edilmesi Valiliğimizce uygun görülmüştür" denildi.

Çorum

Çorum'da yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı bazı okulların iki gün tatil edildiği bildirildi.

Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre il merkezindeki okullar hariç taşımalı okullar ile tüm köy okullarının İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla bugün ve yarın tatil edildiği bildirildi.

Bingöl

Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında 8-9 Şubat tarihlerinde eğitime ara verildiği bildirildi.

Konya

Etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime Konya'nın Bozkır ilçesinde 1,5 gün, Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde ise yarım gün ara verildi.

Bozkır Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Bozkır merkez, belde ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1,5 gün ara verildiğini belirtti.

Sarıkaya, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında yol açma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Beyşehir'de de etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. İlçede köylülerin geçim kaynağı olarak beslediği kıl keçileri, etkili olan ağır kış şartlarına rağmen beyaz örtüyle kaplı açık arazilerde her gün sürüler halinde yürüyüşe çıkarılıyor.

Sürü sahipleri, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle küçükbaş hayvanlarını beslemekte zorluk çekiyor. Sürüler, uzun süre kar altında ot bulmaya çalışırken, besin ihtiyaçlarını alandaki kurumuş yapraklarla karşılamaya çalışıyor.

Adıyaman

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile okullar 3 gün tatil edildi.

Gölbaşı'nda dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ile köy ve beldelerdeki ilk ve ortaöğretim düzeyindeki okullarda 3 gün eğitime ara verildi. Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman yaptığı açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların 3 gün tatil edildiğini belirtti. Özduman, "Şiddetli kar yağışı nedeni ile köy yollarının kapalı olması taşıma servislerinin taşımayı yapamaması ve öğrencilerin can güvenliği için ilçe hıfzıssıhha kurulu kararı ile okullar 3 gün tatil edilmiştir." dedi.

İlçede devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Yetkililer yol açma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Sivas

Kar yağışının etkili olduğu Sivas'ın Ulaş ve Yıldızeli İlçesi'nde de ilk ve orta dereceli okullar da 2 gün tatil edildi.

Tunceli

Kar yağışı nedeniyle Tunceli il merkezi ve Mazgirt ilçesinde 3 gün, Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi.

Tunceli kent merkezi ve Mazgirt ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 3 gün ara verilmesi kararlaştırdı.

Kar yağışının etkili olduğu Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.

Yozgat

Yozgat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

Yozgat Valiliği de, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin yarın idari izinli olduklarını duyurdu.

Elazığ

Elazığ kent merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle Elazığ il merkezinde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 8-9 Şubat olmak üzere iki gün ara verildiği belirtildi.

Daha önce de İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildiği açıklanmıştı.

AĞRI

Ağrı'da dondurucu soğuklar ve kar etkisini devam ettiriyor. Hava soğukları sebebiyle okulların hafta sonuna kadar tatil edilmesine karar verildi.

İl ve ilçe merkezleri hariç köyler, beldeler, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO), taşıma merkezli okullar çarşamba, perşembe ve cuma günü olmak üzere 3 gün tatil edildi.

Ortaöğretim kurumlarında yapılan not yükseltme sınavlarına katılamayan öğrencilerin ise okul yönetimi tarafından belirlenecek tarihlerde not yükseltme sınavlarına girebilecekleri belirtildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın, Ekinözü, Göksun ve Afşin ilçe merkezleri ve köylerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Elbistan'a bağlı 20 köy, Ekinözü ilçesine bağlı 9 köy ve 40 mezra, Göksun ilçesine bağlı 35 köy ve Afşin ilçesine bağlı 15 köyle ilçe merkezlerinin bağlantısı kesildi.

Kahramanmaraş Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekiplerinin, kapanan köy ve mezra yollarının açılması için kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdükleri belirtildi.

Kar yağışının etkili olduğu Ekinözü, Göksun ve Afşin ilçe ve köylerinde eğitime bir gün ara verildi.

Kar yağışının yoğun yaşandığı ilçelerde, belediyelere ait ekiplerin, cadde ve sokaklarda oluşan aşırı kar birikintilerini, iş makineleri yardımıyla taşıdıkları kaydedildi.

Çanakkale

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, hayatı olumsuz etkiliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşımalı sistemle 13 köyden 264 öğrencinin Lapseki'ye taşındığını, ancak dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı dolayısıyla merkeze yakın olan 6 köyden sadece 110 öğrencinin okullarına ulaşabildiğini belirtti.

Yolların kapanması ve buzlanma ihtimaline karşı, şehre ulaşan öğrencileri köylerine geri gönderdiklerini ifade eden Kocabaş, ''6 köyden gelen 110 öğrencilerimizi kar yağışı ve buzlanmaya karşı köylerine geri gönderdik. Çünkü kar yağışının devam edeceğini öğrendik. Geri gönderdiğimiz öğrencilerimizin köylerine ulaştıklarını da öğrendik'' dedi.

İl Genel Meclisi üyesi Eyüp Yılmaz da şu an itibariyle kapanan köy yolunun bulunmadığını belirterek, ''Köy muhtarlarıyla devamlı irtibat halindeyiz. İlçede araçlarımız tedbir amaçlı hazır bekliyor'' diye konuştu.

Isparta

Isparta merkezde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bir gün ara verme kararı aldıklarını belirtti.

Gaziantep

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Yavuzeli Kaymakamı Cihat Arık, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçedeki tüm okulların 8 Şubat Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edildiğini bildirdi.

Kars

Kars’ta dün geceden beri etkisini artırarak devam eden kar yağışı taşımalı eğitime bir gün ara verilmesine neden oldu.

Taşımalı eğitime Kars merkeze bağlı köyler ile Arpaçay, Akyaka, Sarıkamış ve Selim ilçelerine bağlı köylerde 1 günlüğüne ara verildi.

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, taşımalı eğitime yoğun kar yağışı sonrası ulaşımda oluşan güçlükler göz önünde bulundurularak, 1 günlük ara verilmesine karar verildiği belirtildi.

Sivas

Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı, ulaşımda ve eğitimde aksamalara yol açıyor.

Sivas'ta etkili olan olumsuz hava koşulları ve kar yağışı, eğitime engel oldu. Kar yağışı nedeniyle Sivas merkez ve merkeze bağlı köylerde bugün okullar tatil edildi. Merkez ve bağlı köyler ile birlikte Hafik ilçesinde ve Şarkışla ilçesindeki taşımalı eğitime de bir gün ara verildiği öğrenildi. Kar yağışının etkili olduğu Yıldızeli ve Ulaş ilçelerinde de eğitime 8 Şubat'tan itibaren 2 gün ara verildiği bildirildi.

Adana

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Tufanbeyli'de dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırırken, ilçe merkezinde kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı. Yoğun kar yağışının devam etmesi üzerine yetkililer, ilçede okulların 8 Şubat Çarşamba günü bir gün süreyle tatil edilmesi kararı aldı. Tatil haberi belediye hoparlörlerinden vatandaşlara duyurulurken, 24 köy yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.

Araçlarıyla trafiğe çıkan bazı vatandaşlar ise yolda kaldı. Vatandaşlar, aşırı kar yağışı nedeniyle zincir bulmakta zorlandıklarını söylediler.

Diyarbakır

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ergani'ye bağlı köy ve mezra okulları 1 gün tatil edildi.

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, köy ve mezralardaki ilköğretimde 12 bin 650 ve orta öğretimde 3 bin 315 lisede olmak üzere toplam 15 bin 965 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek, "İlçemizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle kırsal kesimde kar kalınlığı 30 santimetri buluyor. Kar temizleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizin mahsur kalmaması için köylerdeki okulları bir gün tatil ettirdik. İl Valimiz Sayın Mustafa Toprak ile yaptığım görüşmeler sonucu tatil kararını aldırdık. Köylerdeki yol açma çalışmalarını tamamladıktan sonra okulları eğitim ve öğretime yeniden açacağız" diye konuştu.

haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153