banner171

Barzani'den Irak Hükümeti'ne tepki

Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani, Bağdat Merkezi hükümetine verilen maaşlarla ilgili tepki gösterdi.

Barzani'den Irak Hükümeti'ne tepki
 Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Bağdat Merkezi Hükümeti’nin, IŞİD’in işgali altındaki bölgelerde bile memur maaşlarını ödediğini, Kürtlere ise ödeme yapmadığını ifade etti. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu, Bağdat ile kemikleşen sorunları görüşmek üzere bugün toplanmıştı. 
Barzani, medyaya kapalı yapılan toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Hükümetin petrol politikasıyla ilgili bilgi veren Başbakan Barzani, hiçbir zaman Kürt petrolünü Irak’ın SOMO şirketi eliyle satmayacaklarını, söyledi.

Bağdat’ın, hiçbir gerekçe göstermeden Kürdistan Bölgesi’nin bütçesini kestiğini belirten Barzani, “Bağdat IŞİD'in işgali altındaki bölgelerin bile maaşlarını ödüyor, ancak Kürtlere ödeme yapmıyor. Doğrusu bu tutum bizi üzüyor” dedi.

Bağdat ile konu hakkında çözüm için bir yöntem geliştirmek istediklerini belirten Başbakan Barzani, “Eğer Erbil ile Bağdat arasında bu konuda bir anlaşma sağlanamazsa, bu Kürdistan Bölgesi’nin çaresiz kalacağı anlamına gelmez” diye ekledi. 

Kürdistan Bölgesi’nden bazı şahısların IŞİD ile petrol ticareti yaptıkları iddialarına da değinen Barzani, “IŞİD ile ticaret yapanlar ihanet etmişlerdir ve bu yönde yargılanmaları gerekir” ifadesini kullandı.

Irak Kürdistan Bölgesel Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani de, Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik ambargosuyla ilgili olarak, “Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere bu durumdan rahatsızdır ve Irak hükümetine sorunun çözümü için baskı uygulamaktadır” dedi.

Talabani, iddia edildiği gibi, Türkiye’de Halkbank’ta bulunan Kürdistan Bölgesi’ne ait petrol paralarının da dondurulmadığını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153