banner171

Kılıçdaroğlu: Darbeyi engelleyen parlamenter rejimdir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının gündeminde demokrasi ve medya özgürlüğü vardı.

Kılıçdaroğlu: Darbeyi engelleyen parlamenter rejimdir
 Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi
Herkesin üzerinde titremesi gereken bir kavramdır demokrasi. Hepimizin savunması gereken bir kavramdır demokrasi. Eğer çağdaş dünyayı, medeni dünyayı yakalayacaksak ve medeni dünyayı yakalayamayan ülkeler Türkiye'ye gıpta ile bakacaksa bunun yoludur demokrasi. Eğer bir ülkede demokrasi yoksa, orada bir kişinin sözü geçer. O nedenle biz diyoruz ki Türkiye üçüncü sınıf bir demokrasiye değil birinci sınıf tam bir demokrasiye layıktır.

Eğer uygar dünyanın bir parçası olacaksanız demokrasiyi kendi ülkenize getireceksiniz. Demokrasi sadece seçim dönemlerinde gidip oy kullanmak değildir, seçimden seçime oy kullanmak demokrasinin sadece bir parçasıdır. Demokrasi hukuka uygunluk anlamına gelir bir kişinin hukuku değil evrensel hukuk demektir. Demokrasi aynı zamanda özgürlük demektir. Demokrasi aynı zamanda eşitlik demektir. Vatandaşın bir kısmı eşit değil, bir kısmı eşit bunu kabul etmiyoruz. Kimsenin hiçbir sınıfa imtiyaz tanımadığı rejimin adıdır. Demokrasi aynı zamanda anayasaya ve ettiğin yemine bağlılıktır. Anayasaya ve ettiğin yemine bağlı değilsen demokrat değilsindir. Demokrasi aynı zamanda medya özgürlüğü demektir.

Demokrasi aynı zamanda din özgürlüğü demektir. Kimseyi dininden dolayı ikinci sınıf vatandaşmış gibi davranmamaktır. Demokrasi aynı zamanda hukuku katledenlere karşı direnme hakkı demektir. Daha önce direnme hakkından bahsettiğim zaman bazı kimseler ne demek direnme hakkı demişlerdi. İşte direnme hakkı budur, bir darbe engellenmişse o darbeyi engelleyen özgürlükçü parlamenter yönetimdir. Ben boşuna mı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ölümü göze alıp mecliste sabaha kadar direniyorlarsa demokrasiyi savunduklarındandır. Sevgili arkadaşlarımız, benim görüşlerimi, dünya anlayışımı beğenmeyebilirsiniz ama biz demokrasinin paydasında birleşmeliyiz. Çocuklarımıza yaşanacak bir Türkiye bırakmalıyız.

15 Temmuz tarihini kısa zamanda yazılacaktır. O tarihleri yazanlar şunları yazmayı kimse unutmayacaktır, halkın sesi medya oldu. Medyaya laf edenler aman bize yardımcı olun aman bizi bu durumdan çıkardılar. İnsanlar sokaklara çıkıp darbe girişimini engellemişse bu medya sayesindedir. Medya özgürlüğün sesi oldu.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153