banner171

Kılıçdaroğlu: Demirtaş beni arayarak terörü lanetledi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın kendisini aradığını söyleyerek "Demirtaş beni arayarak terörü lanetledi, bu çok önemli" dedi. Kılıçdaroğlu, HDP'nin teröre karşı net bir tavır alması gerektiğini de söyledi.

Kılıçdaroğlu: Demirtaş beni arayarak terörü lanetledi
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik saldırı girişimini CNN Türk canlı yayınında anlattı. 
Saldırı ardından HDP lideri Demirtaş'ın kendisini aradığını söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Demirtaş beni arayarak terörü lanetledi, bu çok önemli' dedi. CHP Lideri, HDP'nin teröre karşı daha güçlü bir söyleme ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Bakan Ala, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıyı gerçekleştiren örgüte ilişkin, 'Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı.' demişti. 

İşte satır başları:

* Konvoyla Şavşat'tan yola çıktık. Dar bir vadidien giderken araçlar durdu. Araçlardan güvenlik görevlileri çıktılar. Birdenbire silahlar patladı. Bir vadinin ortasındaydık. Yüksek tepeler vardı. O an bize PKK ile çatışma olduğu söylendi. Arkada bulunan ambulans öne geçti. Sorduğumuzda bir askerin yaralı olduğunu söylediler.

* Sonra ikinci bir çatışma oldu. Koruma ilerde bir roketatar ile saldırı olabileceğini ve oraya ateş ettiğini söyledi. Orada olmamızın riskli olduğu söylendi. Jandarmaya ati zırhlı bir araç geldi. Zırhlı araç içinde karayolları binasına gittik. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı aradı. Efkal Ala her türlü önlemi aldıklarını söyledi. Daha sonra HDP de dahil tüm partilerin genel başkanları aradı. Selahattin Demirtaş Güney Afrika'da bulunduğunu belirtip geçmiş olsun dileğini anlattı.

* Biz saldırganları görmedik ama silah seslerini duyduk. Bize bu yolun riskil olduğu söylenmedi. Bir süre sonra Efkan Ala aradı. Helikopter verileceğini söyledi. Helikopterle Ardamış'a gidip miting yaptık. Oradan Artvin programımız vardı. Ancak saat geç olduğu için bunu iptal ettik. Trabzon'a gitmek istedik ancak hava koşulları nedeniyle Erzurum'a gidebileceğimiz söylendi.

* 15 Temmuz sonrası beni suikast yapabilecekleri konusunda uyarmışlardı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'ndan arandı. Koruma sayısı arttırıldı. Ardamış'a giderken daha önce görmediğim uzun namlulu silahları gördük. Ülkemizin daha huzurlu olmasını istiyoruz. Ama bunu içine sindiremeyenler olabilir.

* PKK, anamuhalefet partisinin bir suikaste gitmesi Türkiye'yi daha fazla karıştıracaktır diye düşünmüş olabilir. Biz sadece İçişleri Bakanlığı'ndan bilgi aldık. MİT ve Hakan Fidan'la görüşmemiz olmadı. PKK, Türkiye'nin çıkarlarını savunan bir örgüt değil. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153