banner171

Kurtulmuş Cemevi Açılışına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş memleketi Ordu'da cemevi açılışına katıldı.

Kurtulmuş Cemevi Açılışına Katıldı
 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Cemevi açılışında, "Bu topraklarda biz hiç kimseyi ana dilinden, kendisinin ait olduğu mensubiyetten dolayı ayırmadık, Allah'ın izniyle bu topraklar var oldukça, kardeşlik var oldukça hep birlikte bir arada olacağız" dedi.
Seçim çalışmaları için memleketi Ordu'da bulunan Kurtulmuş, ilk olarak Fatsa ilçesinin İslamdağ Mahallesi'nde gerçekleştirilen Halil Hoca Efendi'yi anma etkinliğine katıldı. Kurtulmuş burada cemevi açılışına katıldı.

Etkinliğin ardından Korgan ilçesi Çiftlik Mahallesi'nde düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri ve Cemevi açılış törenine katılan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Anadolu topraklarının Sünnisi ile Alevisini sarmalayan bir coğrafya olduğunu söyledi.

Anadolu topraklarında kıyamete kadar bir ve beraber olarak yaşayacaklarını anlatan Kurtulmuş, hiç bir zaman bu topraklarda Sünni, Alevi ayrımı yapmadıklarını ve yapmayacaklarını vurguladı.

Kurtulmuş, Türkiye'de insanları bölmek için birçok kötü, hain senaryolar yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu topraklarda biz hiç kimseyi ana dilinden, kendisinin ait olduğu mensubiyetten dolayı ayırmadık, Allah'ın izniyle bu topraklar var oldukça, kardeşlik var oldukça hep birlikte, bir arada olacağız. Birileri geçmişte bunu bozmak istedi, yarın da bozmak isteyenler olur ama onlara prim vermeyeceğiz. Bu ülkede insanları ayırmak isteyenler vardı. Bu memlekette nice hain, kötü senaryolar oldu. Nice insanlar genç yaşlarında hayatlarından edildi. Bunların hepsi geçmişte oldu, gelecekte de olacaktır. Bunlara karşı uyanık olacağız."

BİR DÖNEM YASAKTI, BUGÜN BAKAN AÇTI

Kurtulmuş; Çorum, Kahramanmaraş, Gazi olayları gibi olaylara asla prim vermeyeceklerini söyledi.

Cemevlerinin adı üstünde, toplanma yeri olduğunu belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Cemevi birlik olma, dirlik olma yeri, ayrılık yeri değil. Cami adı üstünde cem eden bir mahal demek. Cemevi de aynı manada, o da birlikte olunan yer demek. Allah'ta toplanan, Muhammed'de toplanan, Ali'de toplanan yer demek. Bundan başta müştereklik olur mu? Bir türlü insanları ayırmaya başladığımız zaman insanları ayırırsınız ama Allah'ta, Muhammed'de ve Ali'de toplarsanız, insanların bütün farklılıklarının hepsi geride kalır, ortak noktamız ayakta kalır. Bu ruhu asla kaybetmeyeceğiz. Bu ruhu kaybetmedikçe hep daha ileriye gideceğiz."

Kurtulmuş, konuşmasının ardından Korgan Çiftlik Mahallesi Kültür ve Cemevi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Öte yandan, Korgan ilçesinden kent merkezine dönüşte, üç aracın karıştığı hasarlı kazayı gören Kurtulmuş, aracından inerek sürücülere "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 02:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153