banner171

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesine tepki yağıyor

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesine tepki yağıyor

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesine tepki yağıyor
 

Kuzey Kore’deki nükleer test bölgesinde 5,1'lik deprem meydana geldi. Kuzey Kore, hidrojen bombası denemesinde bulunduğunu ileri sürerken, Güney Kore hükümeti acilen toplandı.

Kuzey Kore'deki nükleer test bölgesi Punggye-ri yakınında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Güney Kore resmi haber ajansına göre sarsıntı, 2013 yılında Kuzey Kore'nin nükleer test yaptığı bölgede gerçekleşti. Japonya hükümet sözcüsü de, Kuzey Kore'nin nükleer test yapıyor olabileceğini belirtti.

Konuyla ilgili olarak ABD Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Pentagon, bölgedeki sismik faaliyetleri incelediklerini açıkladı. Kuzey Kore'nin herhangi bir ülkeyi nükleer test yapacağına dair uyarmadığı da duyuruldu.

HİDROJEN BOMBASI DENEMESİ

Bu gelişmeleirn ardından en sıcak açıklama ise Kuzey Kore'den geldi ve hidrojen bombası denemesinde bulunulduğu öne sürdü.
Pyongyang yönetimi tarafından yapılan açıklamada, hidrojen bombası denemesinin yerel saatle 10.00'da yapıldığı ve başarılı olduğu belirtildi. Güney Kore hükümeti, gelişmeler üzerine acilen toplandı.

Kuzey Kore, en son 2013'te nükleer denemede bulunmuştu. Pyongyang yönetiminin üçüncü nükleer denemesi, bölgede gerilimin tırmanışa geçmesine ve uluslararası toplumun sert tepkisine neden olmuştu.

Birleşmiş Milletler kararlarıyla nükleer denemede bulunması yasaklanan Kuzey Kore'nin genç lideri Kim Jong-un, geçen ay "ülkesinin atom bombası ve hidrojen bombası denemeye hazır olduğu" iddiasında bulunmuştu.

Güney Kore de Pyongyang yönetiminin hidrojen bombası olarak da bilinen termonükleer bomba geliştirmiş olabileceği konusunda uluslararası toplumu uyarmıştı.

Termonükleer bomba, hidrojen atomlarının birleşerek helyum atom yapısına dönüştüğü termonükleer tepkime nedeniyle atom bombasından daha güçlü bir etkiye yol açıyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153